Divico Security

cute-dog-pointing-out

Ξέρουμε ότι στην έρευνα μας για την πιο αποτελεσματική λύση προστασίας της κατοικίας ή της επιχείρησής μας, σκεφτόμαστε διάφορα. Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται εάν ένας σκύλος-φύλακας θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλειά μας. Όπως εγγυάται την ασφάλεια μας ένας συναγερμός από την DIVICO Security. Η αλήθεια είναι ότι ένας συναγερμός δεν θα κουνάει την ουρά του από χαρά, όταν γυρίζουμε σπίτι από τη δουλειά. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι στον τομέα της προστασίας ένας σκύλος δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν συναγερμό.

Για αυτούς που ξέρουν, η σύγκριση ενός κατοικίδιου με τις υπηρεσίες φύλαξης και τα συστήματα συναγερμού μιας εταιρείας security μοιάζει αστεία. Επειδή ενδέχεται να υπάρχει σύγχυση σε αυτό το θέμα, ας δούμε παρακάτω τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν ένα σκύλο από ένα σύστημα συναγερμού.

Σκύλος-φύλακας Vs συναγερμός

Το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι πως δεν επιθυμούν όλοι να αναλάβουν την ευθύνη συντήρησης ενός κατοικίδιου ζώου. Αλλά ακόμα και αυτοί που το επιθυμούν, είναι αμφίβολο αν αισθάνονται άνετα με την παρουσία ενός μεγάλου ζώου. Συνήθως εκπαιδεύουμε ένα σκύλο-φύλακα να λειτουργεί επιθετικά όταν αισθανθεί πως ο χώρος του απειλείται. Προσέξατε τη λέξη κλειδί εδώ; Είναι το “αισθανθεί”.

Μπορεί ένας σκύλος-φύλακας να σκεφτεί λογικά;

Ας σκεφτούμε αυτό το απλό σενάριο: Ο 9χρονος Κώστας έχει καλέσει τους φίλους του σπίτι και παίζουν όλοι μαζί στην αυλή. Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλόσωμος σκύλος του. Κάποια στιγμή ένα παιδάκι ενοχλείται στα πλαίσια του παιχνιδιού και ο μικρός Κώστας και τσακώνεται μαζί του. Όπως τσακώνονται συνέχεια τα μικρά παιδιά, χωρίς σοβαρές αφορμές.

Αυτό θα “προκαλέσει” το σκύλο-φύλακα και θα αισθανθεί ότι θέλει να τον προστατέψει. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών τότε;

Είναι δυνατόν ένας σκύλος να σκεφτεί σαν άνθρωπος; Nα ξεχωρίσει και να αξιολογήσει κοινωνικές συμπεριφορές; Μπορεί να λάβει μια λογική απόφαση για το τι αποτελεί πραγματική απειλή για τον μικρό Κώστα που έχει μάθει να προστατεύει;

Οι σκύλοι εκπαιδεύονται και υπακούν σε παραγγέλματα

Οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευθούν όσο καλά μπορεί να εκπαιδευθεί ένα ζώο. Άλλες ράτσες μαθαίνουν γρηγορότερα από άλλες και γίνονται καλύτεροι φύλακες. Άλλες μπορούν να εκπαιδευθούν μόνο όσο τους επιτρέπουν τα χαρακτηριστικά της ράτσας τους. Ένα ζώο μπορεί να διδαχθεί να συνδέει παραγγέλματα και καταστάσεις με πράξεις. Για παράδειγμα με το παράγγελμα “έλα” θα πρέπει να πάει προς το αφεντικό του. Δεν μπορεί όμως να ξεχωρίσει το καλό από το κακό και να καταλάβει τι γίνεται σαν αστείο ή σαν φιλικό πείραγμα.

Σε τι διαφέρει ένας σκύλος-φύλακας με ένα συναγερμό;

  1. Αποτελεσματικότητα

Πόσο αποτελεσματικός είναι εν τέλει ένας σκύλος-φύλακας; Ένας ληστής μπορεί να ακινητοποιήσει ένα σκύλο-φύλακα δηλητηριάζοντας τον, χωρίς καν να μπει στον χώρο. Αν ο σκύλος-φύλακας βρίσκεται στην αυλή, ο δράστης μπορεί χρησιμοποιώντας απωθητικό σκύλων για να το αφοπλίσει. Λιγότερο δραστική αλλά εξίσου αποτελεσματική λύση για τον διαρρήκτη. Μια απλή αναζήτηση της φράσης “dog repellent” στο Google μπορεί να μας δείξει πολλά αποτελεσματικά προϊόντα που κοστίζουν λιγότερο από 20 ευρώ.

Επίσης, αν αναζητήσουμε την φράση “burglar steals dog” θα δούμε πολυάριθμα αποτελέσματα που δείχνουν πως οι σκύλοι-φύλακες δεν είναι αναποτελεσματικοί σαν φύλακες. Καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι διαρρήκτες τους κλέβουν! Σίγουρα ένα ροτβάιλερ ή ένα ντόμπερμαν σε ένα διαμέρισμα δεν θα ήταν ευχάριστη έκπληξη για κάποιον διαρρήκτη. Μπορεί να το έκλεβε με δυσκολία, αλλά πόσοι από εμάς θέλουμε να έχουμε ένα ροτβάιλερ 60 κιλών στο διαμέρισμά μας;

2. Κόστος

Αν σκέφτεστε ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού και η συντήρηση του είναι ακριβά, ας σκεφτούμε τη φροντίδα ενός κατοικίδιου. Πόσο νομίζετε ότι κοστίζει η αγορά του σκύλου, οι εξετάσεις, τα εμβόλια ο κτηνίατρος και το φαγητό του; Μια σύντομη έρευνα θα μας δείξει πως μόνο η αγορά ενός ροτβάιλερ θα μας στοιχίσει περίπου 500 ευρώ. Η εκπαίδευση απλής υπακοής μπορεί να κοστίσει πάνω από 700 ευρώ, ενώ η εκπαίδευση για να κάνετε τον σκύλο σας φύλακα μπορεί να ξεπεράσει τα 1500 ευρώ.

3. Αξιοπιστία

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο συναγερμός δεν απαιτεί να τον βγάζουμε βόλτα κάθε πρωί και βράδυ. Δεν γαβγίζει, δεν μασουλάει τα έπιπλα, δεν αρρωσταίνει, και ξεχωρίζει τον πραγματικό κίνδυνο ώστε να αποτρέψει μία ενδεχόμενη εισβολή στο χώρο σας. Αν μην ξεχνάμε ότι ο συναγερμός μας συνδέεται με το Κέντρο μας. Το Κέντρο μπορεί να διαχειριστεί εύκολα και γρήγορα με απομακρυσμένο έλεγχο πιθανό σήμα κινδύνου. Αλλά ακόμα και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της DIVICO θα είναι διαθέσιμοι να μας βοηθήσουν.

Τι προσφέρει ένας σκύλος

Όπως είδαμε παραπάνω ένας συναγερμός σπιτιού είναι σίγουρα καλύτερη λύση για την ασφάλεια της κατοικίας σας ή του επαγγελματικού μας χώρου. Ένας συναγερμός είναι πιο αξιόπιστος και φθηνότερος από έναν σκύλο-φύλακα. Όμως το ένα δεν αποκλείει, ούτε υπερισχύει του άλλου. Αντιθέτως, μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Γνωρίζατε ότι οι σύγχρονοι συναγερμοί σπιτιού έχουν δυνατότητα αναγνώρισης κατοικίδιου; Έτσι ο συναγερμός δεν ενεργοποιείται λανθασμένα από την κίνηση του τελευταίου.

Μια κατεξοχήν ράτσα που μπορεί να ζήσει μέσα σε διαμέρισμα και είναι φιλική προς τα παιδιά αποτελεί την ιδανική λύση. Μπορεί να γίνει πραγματικό μέλος της οικογένειάς μας και σίγουρα ο καλύτερος φίλος των παιδιών. Με ένα κατοικίδιο τα παιδιά μαθαίνουν πως να είναι υπεύθυνα μέσα από την καθημερινή φροντίδα του ζώου.

Ο σκύλος “φωνακλάς”

Από άποψη ασφαλείας, σίγουρα δεν θα βασιστούμε πάνω σε ένα κατοικίδιο για την προστασία μας. Όμως ένας σκύλος λειτουργεί άριστα αν εκπαιδευτεί σωστά, σαν μία επιπλέον σειρήνα στο χώρο μας. Αν μένουμε για παράδειγμα σε απομακρυσμένη περιοχή, ένας σκύλος-φύλακας στην αυλή θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Ιδιαίτερα αν ο σκύλος είναι λίγο “φωνακλάς”! Αν αντιληφθεί κάτι ύποπτο, ο σκύλος-οδηγός θα αρχίσει να γαβγίζει και θα μας ειδοποιήσει άμεσα για ενδεχόμενη απειλή. Πιθανότατα βέβαια απλά θα μας ξυπνήσει χωρίς πραγματικό λόγο ανησυχίας. Αλλά ακόμα και αυτό κάποια μέρα μπορεί ίσως φανεί χρήσιμο.

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Η συντροφιά και η αφοσίωση που προσφέρει ένας σκύλος είναι αυτό που τον κάνει τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Ένας σκύλος, ακόμα και ο πιο καλά εκπαιδευμένος, δεν μπορεί να μας παρέχει την αξιοπιστία ενός καλού, ποιοτικού συστήματος συναγερμού.

Για μια πιστή φιλία βασιστείτε στον σκύλο σας. Για την ασφάλεια σας εμπιστευτείτε την DIVICO Security.

Βρείτε μας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στην οδό Αυστραλίας αρ. 95 στην Πάτρα ή στα γραφεία μας στην Κηφισιά στην οδό Δάφνης αρ. 12. Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο 2610 461900 ή στείλτε μας email στο [email protected] και μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Στη Divico Security προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας για να σας προστατέψουμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή.