Divico Security

man-holds-gun

Το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας ακούγεται όλο και πιο συχνά το θέμα της οπλοκατοχής. Τα αίτια που πυροδότησαν την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το ζήτημα ποικίλουν. Και οι απόψεις που ακούγονται στη δημόσια σφαίρα συχνά είναι επικίνδυνες. Πολλοί από εμάς ίσως σκέφτονται τα οφέλη που μπορεί να έχει η οπλοκατοχή μέσα στο σπίτι. Η πολυετής εμπειρία μας θα σας δείξει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ορθό. Με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωση που θέλουμε να σας προσφέρουμε στα ζητήματα ασφαλείας, ας δούμε ποια είναι η πραγματική προστασία.

Οπλοκατοχή Vs ετοιμότητα

Είναι καλοκαίρι, έχει καύσωνα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι έχοντας ανοιχτά τα παράθυρα. Με τα παράθυρα του υπνοδωματίου ανοιχτά και την ελπίδα να δροσιστούμε, ακούμε έναν δυνατό θόρυβο από το σαλόνι. Ο ήχος του σπασμένου τζαμιού δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Οι διαρρήκτες που δρουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή έβαλαν στόχο το σπίτι μας. Και τώρα επιχειρούν να εισβάλουν στο χώρο μας. Ενστικτωδώς αποφασίζουμε πως πρέπει να πάρουμε το όπλο πριν το βρουν οι εισβολείς. Για την προστασία και την άμυνα μας.

Παράλληλα σκεφτόμαστε πως στο διπλανό υπνοδωμάτιο κοιμούνται τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα φώτα για να μην τα τρομάξουμε και να μην μας καταλάβει ο διαρρήκτης. Θεωρούμε το σκοτάδι σύμμαχό μας. Σκεφτόμαστε ότι στο συρτάρι του κομοδίνου έχουμε φυλάξει το όπλο. Τις σφαίρες τις έχουμε κρύψει σε ψηλό σημείο για να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά. Τώρα όλες αυτές οι πληροφορίες φαντάζουν περίπλοκες καθώς έχετε να διαχειριστείτε και το ανάλογο άγχος. Δεν ξέρετε πώς θα τις βρείτε. Πώς θα γεμίσετε μ` αυτές το όπλο ή πώς θα το οπλίσετε χωρίς να κάνετε θόρυβο.

Ανήλικα τέκνα στο σπίτι και κατοχή όπλου

“Αν ο διαρρήκτης κρατά όπλο, όταν αντιληφθεί ότι κι εμείς έχουμε, πολύ πιθανό να το χρησιμοποιήσει. Ο διαρρήκτης μπορεί να το ήθελε για εκφοβισμό ή να μην σκόπευε να το χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα ποτέ. Όταν όμως μας δει με το όπλο, είναι πολύ πιθανόν να το κάνει.

Σε συνέχεια των σκέψεων μας τα παιδιά άκουσαν τον θόρυβο και σηκώθηκαν να δουν τι έγινε. Καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται. Μέσα στο σκοτάδι πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πού σημαδεύει η κάννη;

Μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα; Είναι δυνατόν τα παιδιά να μπουν στη μέση μιας πολύ άσχημης κατάστασης;

Οπλοκατοχή Vs ευθύνες κατόχου

Όταν ο διαρρήκτης μας δει με όπλο, στην καλύτερη περίπτωση να τον αιφνιδιάσουμε και να τον ακινητοποιήσουμε. Έπειτα θα μπορούμε να τον παραδώσουμε στην αστυνομία. “Όμως υπάρχει περίπτωση να τον ακολουθήσουμε στην φυλακή λόγω οπλοκατοχής; “

Αν και τα παραπάνω είναι προϊόν φαντασίας, συναντάμε αρκετά συχνά πλέον τέτοια παραδείγματα. Έτσι αν και πιστεύουμε ότι η οπλοκατοχή μπορεί να μας βοηθήσει, πολύ πιθανόν να μας φέρει και χειρότερη θέση.

Οπλοκατοχή & οπλοχρησία: Η νομοθεσία

Τόσο η οπλοκατοχή όσο και η οπλοχρησία δεν είναι απλά ζητήματα. Η νομική τους διάσταση δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένη. Οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που έχει θέσει ο νομοθέτης για την οπλοκατοχή από φυσικά πρόσωπα είναι ευρύτατοι και πολυδιάστατοι. Όμως η συζήτηση δεν εξαντλείται στα νομικά κωλύματα όπως η έκδοση μιας άδειας. Με την πολυετή εμπειρία μας θέλουμε να σταθούμε περισσότερο στην αποτελεσματικότητα της προστασίας σας.

Ακόμα και αν δεν υπήρχε κανένα νομικό εμπόδιο στην κατοχή όπλου, πόσο χρήσιμο νομίζετε πως θα ήταν τελικά στην προστασία σας;

Γιατί η κατοχή όπλου δεν είναι λύση προστασίας

Το πρώτο που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως ένα όπλο είναι τόσο αποτελεσματικό όσο μεθοδικός είναι αυτός που το χειρίζεται. Στην περίπτωση που το όπλο βρεθεί από τον διαρρήκτη τότε θα έχουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουμε.

Ακόμα και αν το όπλο χρησιμοποιηθεί από εμάς, δεν το καθιστά ασφαλές. Αν δεν έχουμε λάβει καμία εκπαίδευση για την χρήση του, τα αποτελέσματα θα είναι επικίνδυνα. Τόσο για εμάς που το κρατάμε όσο και για όσους στοχεύουμε. Επίσης αν δεν έχουμε γνώσεις συντήρησης ενός όπλου είναι αμφίβολο αν αυτό θα είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Επιπλέον, ένα όπλο δεν μπορεί να προστατεύσει τίποτα αν δεν είμαστε κι εμείς στον χώρο. Οι περισσότερες διαρρήξεις και ληστείες γίνονται κατά την απουσία μας. Η κατοχή όπλου πέρα από τα θεμελιώδη νομικά προβλήματα που έχει, απαιτεί και τη φυσική μας παρουσία. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την προστασία σας.

Άλλο η οπλοκατοχή κι άλλο το σύστημα ασφαλείας

Ένα όπλο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα σύστημα συναγερμού. Δεν βασίζουμε την ασφάλεια μας σε ένα όπλο που δεν ξέρουμε πως χρησιμοποιούμε ή να συντηρούμε. Ακόμα και αν αλλάξει η νομοθεσία στο μέλλον. Και επιτραπεί η κατοχή και η χρήση του για την προστασία της περιουσίας μας, ένα όπλο θα είναι πάντα επικίνδυνο.

Η ασφαλέστερη λύση για την προστασία μας θα είναι πάντα ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού. Ο συναγερμός προστατεύει την κατοικία, την επιχείρηση, την περιουσία μας αλλά κι εμάς τους ίδιους οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμα κι αν δεν είμαστε στο σπίτι ή την επιχείρηση, μπορούμε να προστατευτούμε μέσω του Κέντρο Ελέγχου. Το Κέντρο Ελέγχου της DIVICO Security θα μας ειδοποιήσει άμεσα για την παραβίαση στο χώρο μας. Ακολούθως θα ειδοποιήσει την Αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας της DIVICO. Όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται η φυσική σας παρουσία στο χώρο. Βέβαια το πιθανότερο είναι πως μόλις ο διαρρήκτης ακούσει το συναγερμό θα τραπεί σε φυγή.

Πόσο χρήσιμο είναι ένα όπλο;

Δεν λέμε ότι ένα όπλο είναι άχρηστο. Υπό συνθήκες, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ιδιωτική προστασία. Συνθήκες όπως:

  • όσοι επιθυμούσαν να κατέχουν ένα όπλο στο σπίτι του θα υποχρεούνταν σε αδιάβλητο κρατικό έλεγχο
  • θα είχαν την υποχρέωση να παρακολουθούν σεμινάρια και επιμορφωτικές εκδηλώσεις σε σταθερή και μόνιμη βάση για την σωστή και αποτελεσματική χρησιμοποίηση του όπλου

Ωστόσο, στην παρούσα κατάσταση ένα όπλο σε σπίτι δεν εγγυάται την ασφάλεια σας. Στην χειρότερη περίπτωση την υπονομεύει αν βρεθεί στα χέρια του λάθους ανθρώπου. Το πιθανότερο είναι να σας δημιουργήσει προβλήματα με το κράτος. Αν συμβεί διάρρηξη ενώ απουσιάζετε και οι διαρρήκτες φύγουν μαζί με το όπλο σας γίνεστε συνυπεύθυνοι για οποιαδήποτε χρήση του. Ας σκεφτούμε ένα κλεμμένο όπλο να χρησιμοποιηθεί σε φόνο ή σε κάποιο άλλο βίαιο έγκλημα. Τότε οι συνέπειες είναι τραγικές. Εκτός από αυτές που θα επιβληθούν από την Πολιτεία, κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι ψυχολογική επίπτωση θα μας φέρει. Ακόμα κι αν συντελέσαμε σε αυτό το τραγικό συμβάν άθελά μας.

Η αναγκαιότητα της 24ωρης Προστασίας

Είναι προφανές πως αυτό που αναζητάμε όλοι μετά την αύξηση της εγκληματικότητας είναι η 24ωρη προστασία μας. Τόσο του οικιακού μας χώρου όσο και του επαγγελματικού. Χρειαζόμαστε δηλαδή ένα σύστημα συναγερμού και παρακολούθησης από το Κέντρο Ελέγχου της DIVICO Security.

Το Κέντρo:

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610 461900 για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στην οδό Αυστραλίας αρ. 95 στην Πάτρα ή στα γραφεία μας στην Κηφισιά στην οδό Δάφνης αρ. 12.

Μην διστάσετε να μας στείλτε μας email στο [email protected] για να μάθετε τις λύσεις ασφαλείας που προσφέρουμε. Οι οποίες ανταποκρίνονται αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες!