Divico Security

Aeriaview-over-suburban-homes

Πιθανόν να έχετε σκεφθεί πως η κατοικία σε μια ακριβή περιοχή θα είναι ασφαλής λόγω των ανθρώπων που συνήθως μένουν σε αυτή.

  • Μήπως όμως παρουσιάζει τελικά προκλήσεις που δεν είχατε υπολογίσει;
  • Μήπως τελικά η διαμονή δεν είναι τόσο ασφαλής, όσο σας είχαν αφήσει να πιστέψετε όταν αγοράσατε/ενοικιάσατε το σπίτι σας;

Η αγορά κατοικίας σε μια ακριβή περιοχή δεν σήμαινε ότι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ούτε ότι οι ληστείες και οι κλοπές θα ήταν πια πρόβλημα των κατοίκων άλλων περιοχών.

Το ρίσκο της διαμονής σε μία ακριβή περιοχή

Κανείς δεν πρέπει να υποθέτει πως ένας εγκληματίας δεν διαθέτει κοινή λογική. Δεν χρειάζεται διδακτορικό στη θεωρία των παιγνίων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σπίτια σε ακριβές περιοχές (των βορείων και νοτίων προαστίων στην Αττική για παράδειγμα) προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση για το ρίσκο που παίρνει ο εγκληματίας.

Ο ληστής που θα εισβάλει σε ένα σπίτι οπλισμένος, έτοιμος ακόμα και να σκοτώσει για να πάρει αυτό που θέλει, έχει ήδη λάβει μια απόφαση. Έχει θέσει εαυτόν εκτός νόμου και γνωρίζει ότι αν τον πιάσουν θα φυλακιστεί είτε φύγει με 1 ευρώ είτε με 1 εκ. ευρώ.

Μπείτε στον ρόλο του εγκληματία

Η διαμονή σε μία ακριβή περιοχή συνήθως σημαίνει ησυχία και απόσταση από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Σκηνικό δηλαδή που ονειρεύεται ένας εγκληματίας. Προσπαθήστε να μπείτε στο μυαλό του και θα το καταλάβετε.

Αν έπρεπε εσείς να καταστρώσετε μια διάρρηξη, τι θα προτιμούσατε;

  • Να την κάνετε σε μια πολυκατοικία εργατικής συνοικίας όπου μπορεί να στεγάζονται 30 οικογένειες -πράγμα που σημαίνει περίπου 120 πιθανούς μάρτυρες-;
  • Να ρισκάρετε την ελευθερία σας με την πιθανότητα να μην υπάρχει τίποτα άξιο κλοπής;
  • Να είστε σε μια οικιστική περιοχή και να μην μπορείτε να ξεφύγετε από την αστυνομία αν κάποιος γείτονας σας δει και την ειδοποιήσει;
  • Να ρισκάρετε να σας δει κάποιος με τα κλοπιμαία και να σας σταματήσει ή να μπορέσετε να φύγετε αθόρυβα;
  • Μια περιοχή με χαμηλές τιμές σημαίνει πως όσοι κατοικούν σε αυτή δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να είναι νέοι στην αγορά εργασίας ή να εργάζονται σε κλάδους που προσφέρονται χαμηλοί μισθοί. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά στο σχέδιο σας θα προτιμούσατε να αντιμετωπίσετε έναν 80χρονο συνταξιούχο αρχιτέκτονα ή έναν 25χρονο οικοδόμο;

Αν σκεφτείτε σαν εγκληματίας, θα δείτε ότι θα προτιμούσατε να κάνετε μια διάρρηξη σε μια ήσυχη, απομακρυσμένη και ακριβή περιοχή. Εκεί δηλαδή που μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα και να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα. Σκεφτείτε επίσης το πλεονέκτημα της αραιής οικιστικής δόμησης με τα πάρκα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα πάρκα για να απομακρυνθείτε αθόρυβα με μια τσάντα κλοπιμαία.

Είναι η αστυνομική παρουσία εγγύηση ασφάλειας για τη διαμονή σε μία ακριβή περιοχή;

Δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να αντιτείνει κάποιος στις παραπάνω θέσεις το επιχείρημα της αστυνομικής παρουσίας. Παρουσιάζεται ως απόλυτα λογική η σκέψη πως σε περιοχές με επιφανείς επιχειρηματίες και πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα η αστυνομική παρουσία είναι αυξημένη. Άρα η πιθανότητα εγκληματικών ενεργειών μειωμένη… Υπάρχει ωστόσο ένα τρανταχτό αντεπιχείρημα σε αυτή την άποψη. Μια λέξη αρκεί για να το καταλάβει ο καθένας: Εξάρχεια. Τα Εξάρχεια είναι μια από τις πιο ισχυρά φυλασσόμενες περιοχές της Ευρώπης. Πλήθος διοικητικών υπηρεσιών στην περιοχή κάνουν τις ομάδες ΜΑΤ της Αστυνομίας να είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει όποιος κάνει μια βόλτα στην περιοχή. Θα νοιώθατε ασφαλής αν ζούσατε ή είχατε την επιχείρηση σας στα Εξάρχεια;

Προσφορά και Ζήτηση

Υπάρχει και άλλο ένα ζήτημα που θα ήταν καλό να συνυπολογίσετε. Οι λιγότερο εύπορες τάξεις που κατοικούν σε παραδοσιακά φθηνές περιοχές, ενδέχεται να μην έχουν την οικονομική άνεση. Επομένως να μην μπορούν να προμηθευτούν ένα σύστημα συναγερμού ακόμα και αν το κόστος του είναι ελάχιστο συγκριτικά με αυτά που παρέχει. Αυτό το γεγονός δεν αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να γίνουν στόχοι διάρρηξης ή ληστείας. Η δεξαμενή υποψήφιων στόχων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή -όπου λίγοι έχουν συναγερμό- αποτελείται από χιλιάδες.

Αντίθετα, κάποιος με οικονομική άνεση που κατοικεί σε ακριβή περιοχή και δεν συνεργάζεται με μια εταιρεία security είναι πιο πιθανόν να χάσει την περιουσία του. Πλανάται ως προς το επίπεδο της ασφάλειας που νομίζει ότι διαθέτει με αποτέλεσμα να θέτει τη ζωή του και της οικογένειάς του σε κίνδυνο.

Στις ακριβές περιοχές που προτιμούν οι εγκληματίες, η πλειοψηφία των κατοίκων συνεργάζεται με μια αξιόπιστη εταιρεία security όπως η DIVICO Security. Και αυτό γιατί έχουν περιουσία υψηλής χρηματικής αξίας να προστατεύσουν.

Όσοι δεν έχουν συναγερμό και κατοικούν σε τέτοια περιοχή αποτελούν την μειοψηφία. Πράγμα που τους κάνει μέλος στο πιο τρομακτικό V.I.P. club που θα μπορούσαν να μπουν: αυτό των υποψήφιων θυμάτων. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ρίσκο της λίστας. Αν η λίστα με τα μέλη του club θα ανήκει σε έναν μικρο-διαρρήκτη που θέλει να κλέψει μικροπράγματα, τα πράγματα είναι απλά. Θα κλέψει ένα laptop και να φύγει χωρίς να τον αντιληφθούν. Αν η λίστα όμως είναι διαφορετική, δηλαδή ανήκει σε σπείρα ληστών που είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Διαμονή σε μία ακριβή περιοχή Vs Ασφάλεια

Ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Έχετε δουλέψει σκληρά και στερηθεί πολλά για να αποκτήσετε ένα ωραίο σπίτι σε μια καλή περιοχή. Πιθανόν να μην έχετε συναγερμό γιατί νομίζατε ότι η διαμονή σε μία ακριβή περιοχή είναι ασφαλής. Λυπούμαστε που το μαθαίνετε από εμάς αλλά παίρνατε σημαντικές αποφάσεις βασιζόμενη/ος σε μια πλάνη. Ποτέ καμία περιοχή δεν ήταν απόλυτα ασφαλής, πόσο μάλλον σήμερα! Μην βασίζετε την προστασία σας στην φήμη μιας περιοχής ή σε ό,τι ξέρατε πως ίσχυε πριν από 20 χρόνια.

Η περιουσία σας και τα υπάρχοντά σας είναι σημαντικά αλλά σημαντικότερο από όλα τα υλικά αγαθά είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρετε.

Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρει η DIVICO Security εδώ.

Επισκεφθείτε μας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στην Πάτρα στην οδό Αυστραλίας αρ. 95 ή στην Κηφισιά στην οδό Δάφνης αρ. 12. Τηλεφωνήστε μας στο 2610 461900 ή στείλτε μας email στο [email protected] και μάθετε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε προσφέροντας λύσεις ασφαλείας που απευθύνονται στις δικές σας ανάγκες.