Divico Security

door-mat-neighbors-hqave-better-stuff

Ο κίνδυνος να πέσουμε θύματα μίας διάρρηξης αυξάνεται από το γεγονός ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν εγκαταστήσει ένα σύστημα συναγερμού. Ώρα να μάθουμε περισσότερα για τα κριτήρια που πρέπει να πληροί μια εταιρεία security. Κριτήρια που θα βοηθήσουν να την επιλέξουμε για την ασφάλεια της κατοικίας και της οικογένειας μας!

Αλλά και τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που πέσουμε θύματα και παραβιάσουν τον επαγγελματικό ή οικιακό μας χώρο.

Θύματα Διάρρηξης: τι σκεφτόμαστε και τι ισχύει πραγματικά

  • Πολλοί πιστεύουμε πως η επαναλαμβανόμενη εικόνα του σπιτιού μας σαν σκηνή διάρρηξης θα μας βοηθούσε να το αφομοιώσουμε πιο εύκολα αν αυτό συνέβαινε.
  • Δεν είχαμε συναγερμό αν και γνωρίζαμε ότι η απουσία του από το σπίτι μας έκανε ιδανικό στόχο για μία ευκαιριακή διάρρηξη.

Βλέποντας όμως όλα τα τακτοποιημένα συρτάρια μας στο πάτωμα, το παράθυρο σπασμένο και τα ηλεκτρικά είδη να λείπουν, είναι μια σκηνή που τελικά δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε. Όσο προετοιμασμένοι κι αν νομίζαμε πως ήμασταν, μόλις πέσαμε θύματα μίας διάρρηξης.

Τι κάνουμε αν πέσουμε θύματα διάρρηξης

Η έκπληξη είναι πρώτο το συναίσθημα που νοιώθουμε βλέποντας την ακαταστασία γυρίζοντας από την βραδινή μας έξοδο. Την έκπληξη ακολουθεί ο θυμός αλλά αυτός τώρα είναι άχρηστος. Αυτό που επικρατεί τώρα είναι ο φόβος. Κανένας δεν εγγυάται πως όποιος στοχοποίησε το σπίτι μας δεν βρίσκεται ακόμα εκεί, παγιδευμένος και επικίνδυνος. Πρέπει αμέσως να συγκεντρωθούμε και να φύγουμε από το σπίτι. Να επιστρέψουμε στο αυτοκίνητο μας, να το κλειδώσουμε και να καλέσουμε την Αστυνομία. Μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί δεν πρέπει να αγγίξουμε απολύτως τίποτα! Για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν και να βρουν ποιος μας έκλεψε, χρειάζεται να μελετήσουν το χώρο, να τραβήξουν φωτογραφίες και να πάρουν αποτυπώματα.

Ευκαιριακή διάρρηξη: η επόμενη μέρα

Τις επόμενες ημέρες , έχοντας ξεπεράσει το σοκ, είναι ώρα για ανασυγκρότηση. Αρχικά κάνουμε μια λίστα με τα πράγματα που εκλάπησαν. Έπειτα ψάχνουμε σε ενεχυροδανειστήρια και άλλα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής που πωλούν μεταχειρισμένα αντικείμενα. Ρολόγια, κοσμήματα, laptops, κονσόλες, μουσικά όργανα, mp3 players είναι πιθανόν να βρεθούν με αυτή την μέθοδο. Όταν τα εντοπίσουμε, καλούμε την Αστυνομία χωρίς να ειδοποιήσουμε τρίτους-όπως τον υπεύθυνο του καταστήματος- για το τι συμβαίνει. Τουλάχιστον όχι πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ακόμα καλύτερα, ας σταματήσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο και ας κάνουμε τώρα μια λίστα με αντικείμενα αξίας που έχουμε, σημειώνοντας και τον σειριακό τους αριθμό.

Επίσης μία από τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να επικοινωνήσουμε με την τράπεζα μας. Πρέπει να αναφέρουμε την διάρρηξη ζητώντας να ακυρωθούν άμεσα οι πιστωτικές κάρτες που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της διάρρηξης. Ένας έξυπνος κλέφτης δεν θα κλέψει την κάρτα. Θα σημειώσει τα στοιχεία ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για online αγορές. Έτσι μας αφήνει να πιστεύουμε πως η πιστωτική μας δεν κινδυνεύει, αφού η φυσική κάρτα δεν έχει κλαπεί.

Η δεύτερη ενέργεια που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε το σπίτι σε φρούριο. Ξέρουμε ότι η εμπειρία που βιώσαμε είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη και δεν επιθυμούμε να την ξαναζήσουμε. Εκεί ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα τομέα υπηρεσιών που λίγα πράγματα γνωρίζουμε, τον τομέα της ασφάλειας.

Επιλέξτε τη Divico Security για την ασφάλεια σας!

Δεν έχουν όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας ούτε το κύρος ούτε την εμπειρία. Ούτε την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η DIVICO Security.

Η Divico Security αναλαμβάνει τόσο την εγκατάσταση ενός συναγερμού όσο και την σύνδεση του με το Κέντρο Ελέγχου. Όμως είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι και να υιοθετήσουμε μία πιο καχύποπτη στάση. Μία βόλτα στο blog του site θα μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες γύρω από ζητήματα ασφάλειας.

Ωστόσο ακόμα και αν τώρα πια δεν αισθανόμαστε τον φόβο που μας κρατούσε ξύπνιους τη νύχτα, η ψυχολογική μας κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό να μιλήσεις με ειδικούς, φίλους και κοντινούς σου ανθρώπους και να καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος σε αυτό. Ο κάθε ένας χρειάζεται διαφορετικούς χρόνους για να επεξεργαστεί τι του συνέβη και να το ξεπεράσει οριστικά. Bήματα που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειάς σου όπως μαθήματα αυτοάμυνας ή η εγκατάσταση συναγερμού και CCTV βοηθούν να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όποια βήματα κι αν ακολουθήσεις για να επανέλθεις από μια διάρρηξη και να σιγουρευτείς πως δεν θα σου ξανασυμβεί, θέλουμε να ξέρεις πως οι άνθρωποι της DIVICO είναι εδώ! Εδώ για να σου προσφέρουμε λύσεις ασφαλείας που ανταποκρίνονται απόλυτα στις δικές σου ανάγκες. Τηλεφώνησέ μας στο 2610 461900 ή στείλε μας email στο [email protected] για να δεις τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας. Μπορείς επίσης να επισκεφτείς τις εγκαταστάσεις μας στην Πάτρα στην οδό Αυστραλίας αρ. 95 ή στην Αττική, στην Κηφισιά στην οδό δάφνης αρ. 12.