Divico Security

shoplifter

Μεγάλο στοίχημα για τον εμπορικό κόσμο της χώρας αποτελούν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Οι έμποροι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη συρρικνωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Είναι αντιμέτωποι και με τους shoplifters. Τους “ελαφροχέρηδες” που κλέβουν ακριβά προϊόντα κάτω από τη μύτη των καταστηματαρχών. Φαινόμενο ιδιαίτερο συχνό την περίοδο των εκπτώσεων.

5+1 συμβουλές για να αποφύγετε τους ελαφροχέρηδες

Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους shoplifters καθώς η αυξημένη -σχετικά- κίνηση δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να κλέψουν και να εξαφανιστούν ανενόχλητοι.

Η DIVICO Security προσφέρει έξι απλές λύσεις ασφαλείας και βοηθά καταστηματάρχες που θέλουν  να αποθαρρύνουν κάθε επίδοξο shoplifter.

1) Δίνουμε έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών. Χαιρετάμε όποιον μπαίνει στο κατάστημα και παραμένουμε διαθέσιμοι. Οι shoplifters θέλουν απομόνωση για να δράσουν και τείνουν να αποφεύγουν επιχειρήσεις όπου δίνεται προσοχή στην προσωπική επαφή.

2) Συμβουλεύουμε τους υπαλλήλους να κυκλοφορούν στο κατάστημα. Όταν οι υπάλληλοι  κυκλοφορούν στον χώρο, οι πιθανότητες επιτυχίας των επίδοξων shoplifters μειώνονται ενώ παράλληλα οι πελάτες εξυπηρετούνται καλύτερα.

3) Συνεχής επιτήρηση. Παρατηρούμε με διακριτικότητα πελάτες που προσπαθούν να αποφύγουν την επαφή με τους πωλητές του καταστήματος.

4) Έξυπνη τοποθέτηση προϊόντων. Φροντίζουμε ώστε τα αντικείμενα μεγάλης αξίας που είναι εύκολο να κλαπούν, να τοποθετούνται σε κεντρική θέση όπου πάντα έχει κίνηση.

5) Δίνουμε προσοχή στην οργάνωση του καταστήματος. Ένας καλά οργανωμένος και φωτισμένος χώρος χωρίς τυφλά σημεία είναι πιο δύσκολο να γίνει στόχος από ένα ανοργάνωτο και κακά φωτισμένο κατάστημα.

6) Επαγγελματικές λύσεις ασφαλείας. Για απόλυτη ασφάλεια ενάντια στους shoplifters εγκαθιστούμε κάμερες ασφαλείας, αναρτούμε ειδοποιήσεις πως ο χώρος παρακολουθείται, προσλαμβάνουμε φύλακες για τον χώρο της υποδοχής του καταστήματος και τοποθετούμε αντικλεπτικά συστήματα.

Ελπίζουμε αυτές οι απλές συμβουλές να περιορίσουν το φαινόμενο του shoplifting. Κάθε επιχείρηση μπορεί να εφαρμόσει λύσεις χωρίς κανένα κόστος για να ελαττώσει τις πιθανότητες να πέσει θύμα shoplifters. Για επαγγελματική ασφάλεια, όπως τοποθέτηση καμερών cctv υψηλής ευκρίνειας, προηγμένα συστήματα συναγερμού και τοποθέτηση φυλάκων μπορεί κάθε καταστηματάρχης να απευθυνθεί σε μια εταιρεία security όπως η DIVICO Security.

Η DIVICO Security παρέχει κορυφαίες λύσεις ασφαλείας σε χιλιάδες οργανισμούς, καταστήματα και κατοικίες από το 1983. Στεγάζεται σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις στην Πάτρα, διατηρεί υποκατάστημα στην Αθήνα και διαθέτει δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα.

Έχετε να προσθέσετε κάποια συμβουλή για την καταπολέμηση του shoplifting; Αφήστε μας σχόλιο στην σελίδα της DIVICO Security στο facebook και θα προστεθεί στο άρθρο όπως εμφανίζεται στο blog της Divico.