Divico Security

businessman-holding-Security-camera-system-icon

Με την εγκληματικότητα να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τεχνολογίες στην βιντεοεπιτήρηση έρχονται στο προσκήνιο. Η τεχνολογία, ειδικά τώρα με τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης, αποτελεί βασικό παράγοντα για την εξέλιξη της. Χάρη σε αυτήν, η εγκληματική δραστηριότητα εντοπίζεται έγκαιρα, αντιμετωπίζεται και πολλές φορές αποτρέπεται.

Η ατομική και επιχειρηματική ασφάλεια είναι και θα είναι πλέον στο κέντρο της προσοχής μας τα επόμενα χρόνια. Ενώ ήδη από τις αρχές του 2020 μπαίνουν σε εφαρμογή νέες τεχνολογίες στον τομέα της βιντεοεπιτήρησης. Ας γνωρίσουμε μερικές από αυτές παρακάτω!

5 τεχνολογίες στην βιντεοεπιτήρηση

1. Πολυδιάστατη αντίληψη 

Κάμερες με πολυδιάστατη αντίληψη έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν διάφορα συμβάντα με άλλα είδη αισθήσεων. Για παράδειγμα μπορούν να εντοπίσουν κάποιο αντικείμενο μέχρι και σε 100 μέτρα με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Μπορούν να ανιχνεύσουν καπνό, θερμότητα ή πίεση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το καταφέρνουν μέσω ενσωματωμένων ραντάρ ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες ανίχνευσης τους.

2. Βιντεοεπιτήρηση με Κάμερες πολλαπλών πληροφοριών (multi-intelligence)

Οι περισσότερες κάμερες με ενσωματωμένη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να τρέξουν μόνο μια έξυπνη λειτουργία τη φορά. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να αναγνωρίζουν είτε μόνο οχήματα ή μόνο ανθρώπους. Οι αναβαθμίσεις που έγιναν στις κάμερες και με τον ερχομό του “AI Chip” είναι δυνατό πλέον να έχουν πολλαπλές έξυπνες λειτουργίες με τη χρήση μόνο μίας κάμερας. Για παράδειγμα πλέον μια κάμερα θα μπορεί να αναλύει την ροή της κυκλοφορίας, να εντοπίζει παραβάσεις και να ανιχνεύει τους τύπους οχημάτων μαζί με τις πινακίδες τους.

3. Ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας

Τα παραδοσιακά συστήματα CCTV έχουν αρχίσει ήδη να μην μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες ασφαλείας που έχουν προκύψει. Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που θα συνδυάζει και θα συγκεντρώνει

  • την παρακολούθηση μέσω CCTV
  • τον έλεγχο πρόσβασης
  • τον απομακρυσμένο τηλεχειρισμό
  • τον έλεγχο του συναγερμού
  • τον έλεγχο της πυρασφάλειας

Μία τέτοια ενιαία δομή δεν αφήνει περιθώρια χαμένου χρόνου μόνο άμεσης κινητοποίησης! Σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού, το κέντρο λήψεως σημάτων ενημερώνεται κατευθείαν, ελέγχει το περιστατικό και ταυτόχρονα στέλνει προσωπικό ασφαλείας.

4. Ultra-High Definition βιντεοεπιτήρηση

Η Ultra-High Definition προσφέρει πολύ υψηλής ανάλυσης εικόνας και αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια. Η λειτουργία αυτή είναι κλειδί για τον εντοπισμό περιστατικών και την δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου. Αν και όταν πρωτοεμφανίστηκαν είχαν μεγάλο κόστος, οι βελτιώσεις που επιδέχονται τις καθιστούν πλέον όλο και πιο προσιτές.

5. Πλήρης ορατότητα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες

Οι περισσότερες εγκληματικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα τη νύχτα, και οι περισσότερες κάμερες δυστυχώς δεν συγκρατούν χρήσιμες λεπτομέρειες λόγω χαμηλού φωτισμού. Σε αυτό το πρόβλημα φέρνουν τη λύση οι νέες κάμερες με βιντεοεπιτήρηση τεχνολογίας starlight. Οι κάμερες αυτές προσφέρουν έγχρωμη απεικόνιση ακόμα και σε ελάχιστο φωτισμό όπως για παράδειγμα το φως από τα αστέρια.