Divico Security

Hand-using-security-key-card

Ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε την μέγιστη προστασία του επαγγελματικού σας χώρου καθώς και των εργαζομένων σας είναι τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Κάθε εταιρεία είναι διαφορετική και αυτό που λειτουργεί για τους ανταγωνιστές της μπορεί να μην λειτουργεί για την ίδια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε χώρος εργασίας έχει ανάγκη από ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης. 

Λίγα λόγια για το σύστημα…

Το σύστημα ελέγχου πρόσβασης είναι ένας τρόπος γρήγορης και εύχρηστης πρόσβασης σε εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους και επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα στο χώρο εργασίας σας.

Τύποι συστημάτων ελέγχου πρόσβασης

Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο κοινούς τύπους συστημάτων ελέγχου πρόσβασης που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία:

  • Κωδικός πρόσβασης ή κωδικός PIN
  • Εφαρμογές κινητών με κωδικούς (Bluetooth, NFC)
  • Βιομετρικά στοιχεία (αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικά αποτυπώματα)
  • Μια φυσική κάρτα που μπορεί να περάσει ή να σαρωθεί για είσοδο

Για παράδειγμα μπορείτε να δώσετε πρόσβαση σε έναν εργαζόμενο να εισέλθει στην εταιρεία σας όταν δεν είναι κάποιος εκεί για να του επιτρέψει την είσοδο, ώστε να εκτελέσει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ωστόσο επιτρέπεται να μετακινηθεί μόνο στους χώρους που του έχει δοθεί πρόσβαση και όχι σε όλα τα γραφεία ή χώρους.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης;

Οι σαρωτές ελέγχου πρόσβασης παρέχουν πρόσβαση στο κτίριο βάσει διαπιστευτηρίων. Μια κάρτα-κλειδί, το κλειδί fob ή βιομετρικά στοιχεία όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου θεωρούνται καθιερωμένα διαπιστευτήρια.

Οι ”αναγνώστες” θυρών είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο. Κάθε άτομο που χρειάζεται πρόσβαση έχει έναν κωδικό συνδεδεμένο με τα διαπιστευτήριά του και το σύστημα αναγνωρίζει ότι είναι εξουσιοδοτημένο να βρίσκεται στο κτίριο ή σε κάποιον άλλον συγκεκριμένο χώρο.

Το λογισμικό παρακολουθεί ποιοι εισέρχονται και εξέρχονται από το κτίριο και έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί τους επόπτες ασφαλείας, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κ.λπ. όταν κάποιος μπαίνει στο κτίριο μετά από ώρες ή υπάρχει διακοπή.

Γιατί χρειάζεστε ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης

Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης σας ενδιαφέρει, διότι προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο χώρο εργασίας σας.

  1. Προσφέρει αίσθηση ασφάλειας στους εργαζομένους καθώς γνωρίζουν πως δεν έχει ο οποιοσδήποτε ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο που εργάζονται.
  2. Προστατεύει την εταιρεία από πιθανές κλοπές. Όταν υπάρχει έλεγχος στην πρόσβαση είναι πολύ πιο δύσκολο κάποιος να προχωρήσει σε εγκληματική δραστηριότητα εντός της εταιρείας.
  3. Δίνει τέλος στο πρόβλημα των κλειδιών. Δεν χρειάζεται πια να φτιάχνετε αντικλείδια και να τα μοιράζετε στους αρμόδιους υπαλλήλους. Τα κλειδιά χάνονται, αλλοιώνονται και δημιουργούνται νέα αντίγραφα εύκολα.
  4. Προσφέρει την ευκαιρία να απενεργοποιήσετε τα διαπιστευτήρια πρόσβασης ενός εργαζομένου κατά την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Στην Divico Security αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση ως μοναδική. Προσφέρουμε συστήματα ελέγχου πρόσβασης ειδικά μελετημένα για τον χώρο που σας ενδιαφέρει. Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης μπορεί να τοποθετηθεί σε γραφεία, εργοστάσια μέχρι και σε ξενοδοχεία, hostels ή πολυκατοικίες που θέλουν να απομονώνουν συγκεκριμένους ορόφους.

Θέλετε να μάθετε πώς ο χώρος σας θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης της Divico Security; Επικοινωνήστε μαζί μας, μπορούμε σίγουρα να σας βοηθήσουμε!