Divico Security

Robber-stealing-wallet-from-woman

Συμβουλές ασφαλείας & αυτοπροστασίας από τη Divico Security

Κλοπή σε λεωφορείο; Κι όμως γίνεται! Η αύξηση της εγκληματικότητας δεν συναντάται μόνο σε επαγγελματικούς χώρους και οικίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για ληστείες σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν χρησιμοποιούμε συχνά λεωφορείο για τις μετακινήσεις μας, ας διαβάσουμε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο!

Έχετε σκεφτεί πως θα μπορούσατε να πέσετε θύμα επίθεσης κάποιου κακοποιού την ώρα που πηγαίνετε στη δουλειά σας; Έχετε σκεφτεί πως θα το αντιμετωπίζατε;

Μήπως κάποιες φορές δεν είστε αρκετά προσεκτικοί/ες στις κινήσεις σας γιατί δεν έχετε καν σκεφτεί πως θα μπορούσε κάποιος να σας βλάψει…; Ας δούμε μερικές συμβουλές για το πως να παραμείνουμε ασφαλείς στις μετακινήσεις μας με το λεωφορείο.

Στάση λεωφορείου: Δεν είμαστε αφηρημένοι!


Αντιθέτως, αυτό που κάνουμε είναι:
Προσέχουμε γύρω μας και κυρίως αυτούς που στέκονται δίπλα μας. Εάν η στάση είναι πολυσύχναστη, μπορεί να προσελκύει
επίδοξους “πορτοφολάδες” & “τσαντάκηδες”, οι οποίοι επωφελούνται από το συνωστισμό. Ο πολύς κόσμος διευκολύνει τη “δουλειά” τους και διαφεύγουν ανενόχλητοι. Εάν κάποιος
σας προκαλέσει ανησυχία και νευρικότητα, κρατήστε απόσταση. Ενώ καλό θα είναι να αποφύγετε να ανεβείτε στο λεωφορείο μαζί του, εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

Πως συμπεριφερόμαστε μέσα στο λεωφορείο


Τι σίγουρα δεν κάνουμε: Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα αντικείμενα αξίας όπως το πορτοφόλι μας, τη τσάντα μας κτλ.

Η τσάντα θα πρέπει να είναι πάντα κλειστή και το πορτοφόλι μας πάντα καλά κρυμμένο, για να μην “προκαλεί”. Εάν δεν το προσέχετε αυτό, μπορεί ανά πάσα στιγμή να “δελεάσετε” κάποιον “ελαφροχέρη” συνεπιβάτη σας να ενεργήσει εις βάρος σας!


Τι κάνουμε: Eπιλέγουμε προσεκτικά τη θέση μας και φροντίζουμε να τοποθετούμε τα πράγματά μας σε ασφαλές σημείο. Πάντα μέσα στο οπτικό μας πεδίο, για να μπορούμε άνετα να τα εποπτεύετε. Για παράδειγμα τα τοποθετούμε ανάμεσα στα πόδια μας, ή δίπλα στο κάθισμα μας προς το παράθυρο, εάν αυτό είναι άδειο.

Επιπρόσθετα, μην ξεχνάτε πως η καλύτερη ώρα να επιθεωρήσετε το λεωφορείο για ύποπτες παρουσίες, είναι όταν επιβιβάζεστε σ’ αυτό! Δώστε μεγάλη προσοχή σε όσους επιβιβάζονται σε αυτό και τις κινήσεις τους.

Tα Μέσα Μεταφοράς έχουν γίνει πλέον από τα αγαπημένα “hot spots” των επιτήδειων “ελαφροχέρηδων”! Ας προσέξουμε να μην γίνουμε ένα από τα επόμενα θύματα τους!