Divico Security

Divinet-network

Όσο αλλάζουν οι ανάγκες, αλλάζουν και οι απαιτήσεις...

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, αλλάζουν και οι ανάγκες σας για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ασφάλεια. Κατά συνέπεια και οι επιλογές σας για την προστασία του χώρου σας και της περιουσίας σας. Η Divico Security κατανοεί πλήρως τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και την ανάγκη της αδιάλειπτης επικοινωνίας του συστήματος ασφαλείας σας με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Γι’ αυτό τον λόγο σας παρουσιάζει το Divinet! Το Divinet αφορά την υπηρεσία της ασύρματη επικοινωνίας που σας παρέχει ολοκληρωμένη ασφάλεια γρήγορα και χωρίς περιορισμούς.

Ε: Πώς συνδέεται το σύστημα συναγερμού σας με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων;

Α: Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε ότι μέχρι τώρα η επικοινωνία του συναγερμού σας με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security  γινόταν με δύο τρόπους σύνδεσης. Είτε  μέσω τηλεφωνικής γραμμής είτε μέσω ασύρματου πομπούΑξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω τρόποι σύνδεσης είναι παλιάς τεχνολογίας, η οποία έχει αντικατασταθεί από το σταθερό και το ασύρματο Internet. 

Σύνδεση μέσω ασύρματου πομπού

Ε: Ποια είναι η λειτουργία του ασύρματου πομπού;

Α: Ο ασύρματος πομπός στηρίζει την λειτουργία του σε αναμεταδότες. Με την είσοδο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας είχαμε και την σταδιακή επιβράδυνση της αναβάθμισης του. Ενώ πλέον έχει διακοπεί η εξέλιξή του λόγω της χρήσης δεδομένων ασύρματου internet. Για αρκετά χρόνια υπήρχαν ανταλλακτικά και συσκευές για την επίλυση όποιων προβλημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτά πλέον δεν είναι διαθέσιμα. Επομένως, σε περίπτωση βλάβης του ασύρματου πομπού, δυστυχώς δεν είναι δυνατή η επιδιόρθωση ή η αντικατάστασή του.

Ε: Πόσα & ποια σήματα στέλνει ο ασύρματος πομπός;

A: Μετά την είσοδο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας είχαμε την σταδιακή επιβράδυνση του ασύρματου πομπού. Ενώ πλέον βλέπουμε την διακοπή της εξέλιξής του λόγω της χρήσης δεδομένων ασύρματου Internet. Πιο συγκεκριμένα, ο ασύρματος πομπός μπορεί να στείλει μόνο δύο σήματα:

  • Σήμα γενικού συναγερμού, από το οποίο δεν θα στείλει σήμα από την ζώνη από την οποία ενεργοποιήθηκε.
  • Σήμα διακοπής ρεύματος

Σύνδεση μέσω τηλεφωνικής γραμμής

Επιπρόσθετα, οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας αλλάζουν τα τελευταία χρόνια την τηλεφωνική γραμμή, από αναλογική σε ευρυζωνική. Κατά συνέπεια ο συναγερμός παρουσιάζει προβλήματα και δεν επικοινωνεί πλέον σωστά με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων.

E: Ποια μειονεκτήματα παρουσιάζει η σύνδεση μέσω τηλεφωνικής γραμμής;

Α: Τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας στη σύνδεση μέσω τηλεφωνικής γραμμής είναι αρχική η αδυναμία αποστολής όλων των σημάτων. Αναλυτικότερα, υπάρχει δυσκολία στην αποστολή κάποιου σημαντικού σήματος, με το οποίο το Κέντρο Λήψεως μπορεί να ενημερωθεί ότι κινδυνεύει η ασφάλεια του χώρου σας. Επίσης έχουμε παρεμπόδιση τηλεχειρισμού του Συστήματος Ασφαλείας. Μέσω της σύνδεσης της τηλεφωνικής γραμμής μπορεί να αντιμετωπίσουμε την παρεμπόδιση της υπηρεσίας του τηλεχειρισμού από το Κέντρο Λήψεως Σημάτων μας. Παράλληλα σε περίπτωση πολλαπλής αποστολής σημάτων έχουμε ως αποτέλεσμα την χρέωση τηλεφωνημάτων. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό,  σε περίπτωση που δεν έχετε πρόγραμμα για απεριόριστες κλήσεις.

Επίσης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορεί να μην επικοινωνεί ο συναγερμός με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων.(Η χρήση του Router απαιτεί UPS το οποίο λειτουργεί με μπαταρίες). Ένα ακόμη μειονέκτημα που συναντάμε είναι η καθυστέρηση στην λήψη του σήματος. Συγκεκριμένα, ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετά λεπτά μέχρι να στείλει σήμα το σύστημα συναγερμού σας στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων μας. Ταυτόχρονα υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος δολιοφθοράς της τηλεφωνικής γραμμής. Για παράδειγμα, κόψιμο των τηλεφωνικών καλωδίων. Κατά συνέπεια θα έχουμε και την καθυστερημένη ειδοποίηση προς το Κέντρο Λήψεως Σημάτων.

Divinet: o ταχύτερος & ασφαλέστερος τρόπος σύνδεσης

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας γεννήθηκε ένας πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος επικοινωνίας μεταξύ του συναγερμού σας και του Κέντρου Λήψεως Σημάτων: η συσκευή Divinet! Συγκεκριμένα, η ασύρματη επικοινωνία “Divinet” έχει πολλαπλά οφέλη συγκριτικά με τον ασύρματο πομπό και την τηλεφωνική γραμμή. Αναλυτικότερα η υπηρεσία αποτελεί ένα σύστημα ασύρματης επικοινωνίας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ε: Ποιος είναι ο σκοπός της υπηρεσίας Divinet;

A: O σκοπός του Divinet είναι να στέλνει τα σήματα του συναγερμού σας στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων χωρίς την χρήση της γραμμής του τηλεφώνου.

divinet-article

E: Πώς εξασφαλίζουμε αδιάλειπτη επικοινωνία χωρίς εμπόδια; 

Α: Αναλυτικότερα, μέσω της υπηρεσίας εξασφαλίζουμε την αδιάλειπτη επικοινωνία του συναγερμού σας με το 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Επισημαίνουμε ότι η υπηρεσία Divinet είναι το πιο σύγχρονο μέσο ασύρματης επικοινωνίας & χρησιμοποιεί 4G δεδομένα ώστε να σας παρέχει ακαριαία επικοινωνία, χωρίς εμπόδια.

Ε: Πώς διασφαλίζουμε την διαρκή σύνδεση του Κέντρου Λήψεως με την υπηρεσία Divinet; 

Α: Την υπηρεσία Divinet υποστηρίζουν ταυτόχρονα 3 μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, η Cosmote, η Vodafone και η NOVA (πρώην Wind). Έτσι, σε περίπτωση διακοπής του δικτύου από έναν πάροχο, αυτόματα θα ενεργοποιηθεί ένας άλλος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξασφαλίζουμε την διαρκή σύνδεση του συστήματός με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων.

To Divinet αντικαθιστά τον ασύρματο πομπό και την τηλεφωνική σύνδεση και σας σας προσφέρει ακόμα περισσότερη ασφάλεια!

Γιατί να επιλέξετε το Divinet;

Ε: Ποια είναι τα οφέλη της σύνδεσης μέσω Divinet;

  1. Ακαριαία αποστολή σημάτων προς το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Συνεπώς επιτυγχάνουμε αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη αντιμετώπιση των συμβάντων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του χώρου.
  2. Απευθείας σύνδεση με το σύστημα συναγερμού σας και της υπηρεσίας Divinet. Έτσι το προστατεύουμε από τις συσκευές που το απαρτίζουν. Επίσης το Divinet χρησιμοποιεί τις μπαταρίες του συναγερμού για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  3. Δυνατότητα σύνδεσης μέσω Internet. Το Divinet μπορεί να συνδεθεί μέσω του Internet του παρόχου σταθερής τηλεφωνίας που έχουμε, ως εναλλακτικός τύπος σύνδεσης. Επιπλέον είναι αυτόνομο και δεν έχει καμία  εξάρτηση από τις θέσεις του router σας ή του πίνακα συναγερμού.
  4. Υπηρεσία τηλεχειρισμού με την οποία ενημερώνεστε άμεσα (από 30” έως 1′) για την κατάσταση του χώρου σας σε συμβάν συναγερμού. Για παράδειγμα, αν η πόρτα ή το παράθυρο που ενεργοποιήθηκε έχει ανοίξει η παραμένει κλειστό ή αν κινείτε κάποιος στον χώρο σας.
  5. Άμεση αντιμετώπιση σφαλμάτων που παρουσιάζονται στον συναγερμό σας και τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω της υπηρεσίας τηλεχειρισμού.
  6. Χρήση κάρτας sim με σύνδεση στους 3 μεγαλύτερους παρόχους. Το Divinet διαθέτει κάρτα sim που χρησιμοποιεί και τους τρεις (μεγαλύτερους) παρόχους κινητής τηλεφωνίας -που διαθέτουν ασύρματο Internet- για την λειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα, η sim έχει σύνδεση με την Cosmote, την Vodafone και Nova (πρώην Wind). Συνεπώς επιτυγχάνουμε αύξηση και ενίσχυση της αδιάλειπτης επικοινωνίας μεταξύ του Κέντρου Λήψεως και του Συναγερμού σας. Το Divinet διαθέτει κάρτα sim που χρησιμοποιεί και τους τρεις (μεγαλύτερους) παρόχους κινητής τηλεφωνίας -που διαθέτουν ασύρματο Internet- για την λειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα, η sim έχει σύνδεση με την Cosmote, την Vodafone και Nova (πρώην Wind). Συνεπώς επιτυγχάνουμε αύξηση και ενίσχυση της αδιάλειπτης επικοινωνίας μεταξύ του Κέντρου Λήψεως και του Συναγερμού σας.

Τέλος εποχής για τον ασύρματο πομπό

Επομένως, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν ο ασύρματος πομπός και η τηλεφωνική σύνδεση, η Divico Security σας προτείνει την σύνδεση του συναγερμού σας μέσω της υπηρεσίας Divinet! Το Divinet εξασφαλίζει την αδιάλειπτη επικοινωνία με το Κέντρο ό,τι κι αν συμβεί, και είναι η εγγύηση της υπόσχεσής μας… Να προστατεύουμε όλα όσα έχουν πραγματικά αξία, την στιγμή που το έχετε ανάγκη!