Divico Security

Πιθανόν να έχετε σκεφθεί πως η κατοικία σε μια ακριβή περιοχή παρουσιάζει προκλήσεις που δεν είχατε υπολογίσει. Μήπως δεν είστε τελικά τόσο ασφαλής όσο σας είχαν αφήσει να πιστέψετε όταν αγοράσατε/ενοικιάσατε το σπίτι σας; Η αγορά κατοικίας σε μια ακριβή περιοχή δεν σήμαινε ότι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και ότι οι ληστείες και οι κλοπές θα ήταν πια πρόβλημα των κατοίκων άλλων περιοχών;

Ρίσκο-Απόδοση

Κανείς δεν πρέπει να υποθέτει πως ένας εγκληματίας δεν διαθέτει κοινή λογική. Δεν χρειάζεται διδακτορικό στη θεωρία των παιγνίων για να καταλάβει κανείς ότι σπίτια σε ακριβές περιοχές (των βορείων και νοτίων προαστίων στην Αττική για παράδειγμα) προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση για το ρίσκο που παίρνει ο εγκληματίας.

Ο ληστής που θα εισβάλει σε ένα σπίτι οπλισμένος, έτοιμος ακόμα και να σκοτώσει για να πάρει αυτό που θέλει, έχει ήδη λάβει μια απόφαση. Έχει θέσει εαυτόν εκτός νόμου και γνωρίζει ότι αν τον πιάσουν θα φυλακιστεί είτε φύγει με 1 ευρώ είτε με 1 εκ. ευρώ.

Μπείτε στον ρόλο του εγκληματία

Η ακριβή περιοχή συνήθως σημαίνει ησυχία και απόσταση από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Σκηνικό δηλαδή που ονειρεύεται ένας εγκληματίας. Προσπαθήστε να μπείτε στο μυαλό ενός εγκληματία και θα το καταλάβετε.

Αν έπρεπε εσείς να καταστρώσετε μια διάρρηξη τι θα προτιμούσατε;

  • Να την κάνετε σε μια πολυκατοικία εργατικής συνοικίας όπου μπορεί να στεγάζονται 30 οικογένειες -πράγμα που σημαίνει περίπου 120 πιθανούς μάρτυρες-;
  • Να ρισκάρετε την ελευθερία σας με την πιθανότητα να μην υπάρχει τίποτα άξιο κλοπής;
  • Να είστε σε μια οικιστική περιοχή και να μην μπορείτε να ξεφύγετε από την αστυνομία αν κάποιος γείτονας σας δει και την ειδοποιήσει;
  • Να ρισκάρετε να σας δει κάποιος με τα κλοπιμαία και να σας σταματήσει ή να μπορέσετε να φύγετε αθόρυβα;
  • Μια περιοχή με χαμηλές τιμές σημαίνει πως όσοι κατοικούν σε αυτή δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να είναι νέοι στην αγορά εργασίας ή να εργάζονται σε κλάδους που προσφέρονται χαμηλοί μισθοί. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά στο σχέδιο σας θα προτιμούσατε να αντιμετωπίσετε έναν 80χρονο συνταξιούχο αρχιτέκτονα ή έναν 25χρονο οικοδόμο;

Αν σκεφτείτε σαν εγκληματίας, θα δείτε ότι θα προτιμούσατε να κάνετε μια διάρρηξη σε μια ήσυχη, απομακρυσμένη και ακριβή περιοχή που μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα και να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα. Θα είχατε το πλεονέκτημα της αραιής οικιστικής δόμησης με πάρκα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να απομακρυνθείτε αθόρυβα με μια τσάντα κλοπιμαία.

Είναι η αστυνομική παρουσία εγγύηση ασφάλειας;

Δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να αντιτείνει κάποιος στις παραπάνω θέσεις το επιχείρημα της αστυνομικής παρουσίας. Παρουσιάζεται ως απόλυτα λογική η σκέψη πως σε περιοχές με επιφανείς επιχειρηματίες, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα η αστυνομική παρουσία είναι αυξημένη, άρα η πιθανότητα εγκληματικών ενεργειών μειωμένη. Υπάρχει ωστόσο ένα τρανταχτό αντεπιχείρημα σε αυτή την άποψη. Μια λέξη αρκεί για να το καταλάβει ο καθένας: Εξάρχεια. Τα Εξάρχεια είναι μια από τις πιο ισχυρά φυλασσόμενες περιοχές της Ευρώπης. Πλήθος διοικητικών υπηρεσιών στην περιοχή κάνουν τις ομάδες ΜΑΤ της Αστυνομίας να είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει όποιος κάνει μια βόλτα στην περιοχή. Θα νοιώθατε ασφαλής αν ζούσατε ή είχατε την επιχείρηση σας στα Εξάρχεια;

Προσφορά και Ζήτηση

Υπάρχει και άλλο ένα ζήτημα που θα ήταν καλό να συνυπολογίσετε. Οι λιγότερο εύπορες τάξεις που κατοικούν σε παραδοσιακά φθηνές περιοχές, ενδέχεται να μην έχουν την οικονομική άνεση να προμηθευτούν ένα σύστημα συναγερμού ακόμα και αν το κόστος του είναι ελάχιστο συγκριτικά με αυτά που παρέχει. Αυτό το γεγονός δεν αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να γίνουν στόχοι διάρρηξης ή ληστείας καθώς η δεξαμενή υποψήφιων στόχων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου λίγοι έχουν συναγερμό αποτελείται από χιλιάδες.

Αντίθετα, κάποιος με οικονομική άνεση που κατοικεί σε ακριβή περιοχή και δεν συνεργάζεται με μια εταιρεία security γιατί πλανάται ως προς το επίπεδο της ασφάλειας που νομίζει ότι διαθέτει, είναι πιο πιθανόν να χάσει την περιουσία του και να θέσει την ζωή του και την οικογένειά του σε κίνδυνο. Και αυτό γιατί σε ακριβές περιοχές που προτιμούν οι εγκληματίες, η πλειοψηφία των κατοίκων που έχουν περιουσία υψηλής χρηματικής αξίας να προστατεύσουν, συνεργάζεται με μια αξιόπιστη εταιρεία security όπως η DIVICO Security. Όσοι δεν έχουν συναγερμό και κατοικούν σε τέτοια περιοχή αποτελούν την μειοψηφία, πράγμα που τους κάνει μέλος στο πιο τρομακτικό V.I.P. club που θα μπορούσαν να μπουν: αυτό των υποψήφιων θυμάτων. Από εκεί και πέρα το αν η λίστα με τα μέλη του club θα ανήκει σε έναν μικρο-διαρρήκτη που θέλει να κλέψει ένα laptop και να φύγει χωρίς να τον αντιληφθούν ή μιας σπείρας ληστών που είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία, είναι θέμα τύχης.

Ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Έχετε δουλέψει σκληρά και στερηθεί πολλά για να αποκτήσετε ένα ωραίο σπίτι σε μια καλή περιοχή. Εάν δεν έχετε συναγερμό γιατί νομίζατε ότι η περιοχή είναι ασφαλής, λυπούμαστε που το μαθαίνετε από εμάς αλλά παίρνατε σημαντικές αποφάσεις βασιζόμενη/ος σε μια πλάνη. Ποτέ καμία περιοχή δεν ήταν απόλυτα ασφαλής, πόσο μάλλον σήμερα. Μην βασίζετε την προστασία σας στην φήμη μιας περιοχής ή σε ό,τι ξέρατε πως ίσχυε πριν από 20 χρόνια.

Η περιουσία σας και τα υπάρχοντά σας είναι σημαντικά αλλά σημαντικότερο από όλα τα υλικά αγαθά είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρετε. Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρει η DIVICO Security. Δείτε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Επισκεφθείτε μας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στην Πάτρα στην οδό Αυστραλίας αρ. 95 ή σην Κηφισιά στην οδό Δάφνης αρ. 12, τηλεφωνήστε μας στο 2610 461900 ή στείλτε μας email στο info@divico.gr και μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε προσφέροντας λύσεις ασφαλείας που απευθύνονται στις δικές σας ανάγκες.