Divico Security

family-under-christmas-tree

Μοιραζόμαστε απλές συμβουλές για την προστασία οποιασδήποτε κατοικίας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο. Μεγάλοι και παιδιά δεν βλέπουν την ώρα να βρεθούν με τους δικούς τους ανθρώπους. Να ανταλλάξουν ευχές και δώρα αλλά και να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για ένα ταξίδι σε κάποιον από τους εκπληκτικούς ελληνικούς προορισμούς.

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να μοιάζουν αθώα σε εμάς. Αποτελούν όμως την ακριβή δοσολογία για το ιδανικό κοκτέιλ ευκαιριών που κάθε έξυπνος διαρρήκτης απολαμβάνει μαζί με τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά του.

Εμείς στην DIVICO Security, μένοντας πιστοί στο όραμα μας για ασφάλεια σε κάθε ελληνικό σπίτι, μοιραζόμαστε 9 απλές συμβουλές ασφαλείας που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας χωρίς να απαιτείται σύστημα ασφαλείας ή συνδρομή στις υπηρεσίες ασφαλείας της DIVICO Security.

Συμβουλές ασφαλείας τα Χριστούγεννα

1) Προσοχή να μην είναι ορατά από τον δρόμο τα δώρα που αφήνουμε κάτω από το στολισμένο δέντρο. Επιλέγουμε λιγότερο φανερά μέρη του σπιτιού για να τα φυλάξουμε μέχρι να ανοιχτούν.

2) Προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Μία selfie από ένα χειμερινό θέρετρο ή ένα tweet με τη φωτογραφία ενός καινούριου gadget, το μόνο που κάνει είναι να ειδοποιεί έναν επίδοξο διαρρήκτη ότι λείπουμε.

3) Προσοχή στον εξωτερικό στολισμό του μπαλκονιού ή του κήπου. Βεβαιωνόμαστε ότι η τροφοδοσία για τα λαμπάκια δεν χρειάζεται να γίνει από κάποιο ανοιχτό παράθυρο.

4) Εάν λείπουμε τα Χριστούγεννα, ζητάμε από κάποιον γείτονα να παραλαμβάνει την αλληλογραφία μας. Συσσωρευμένα γράμματα και διαφημιστικά φυλλάδια, είναι δείγμα ότι απουσιάζουμε.

5) Εάν χρησιμοποιούμε αυτόματο τηλεφωνητή σε σταθερή γραμμή τηλεφώνου, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως λείπουμε σε διακοπές. Πολλές φορές οι διαρρήκτες πραγματοποιούν διερευνητικές κλήσεις για να δουν εάν το σπίτι που σχεδιάζουν να χτυπήσουν είναι άδειο. Πλέον είναι εύκολη η εύρεση του αριθμού εφόσον γνωρίζουν το όνομα που είναι γραμμένο στο κουδούνι.

6) Δεν αφήνουμε μετρητά και πιστωτικές κάρτες στο σπίτι. Εάν ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι  να το κάνουμε, δεν επιλέγουμε ως κρυψώνα το υπνοδωμάτιο γιατί είναι το πρώτο μέρος που ψάχνει ένας διαρρήκτης.

7) Οι συσκευασίες από ανοιγμένα δώρα σε κάδους απορριμμάτων μπροστά από σπίτια, λειτουργούν σαν ενημερωτικά φυλλάδια για κλέφτες. Εάν είναι δυνατόν, δεν αφήνουμε όλες τις συσκευασίες την ίδια μέρα στον ίδιο κάδο. Προτιμούμε να τις χωρίσουμε και να τις πετάξουμε διαφορετικές ημέρες αφού το απορριμματοφόρο έχει συλλέξει τις προηγούμενες.

8) Οι καλοί γείτονες είναι πολύτιμοι όταν απουσιάζουμε. Ένα από τα θετικά στοιχεία της οικονομικής κρίσης, είναι ότι μας έχει οδηγήσει να ανακαλύψουμε ξανά την αλληλεγγύη που είχε χαθεί. Ζητάμε από τον γείτονα να καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθεί ύποπτη δραστηριότητα προς το σπίτι μας.

9) Ωστόσο χωρίς επαγγελματική προστασία δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα ασφαλής. Επομένως είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα για τη πιο δυσάρεστη πιθανότητα της διάρρηξης. Τραβάμε φωτογραφίες και σημειώνουμε τον σειριακό αριθμό από αντικείμενα αξίας, ώστε εάν πέσουμε θύμα κλοπής και ο δράστης συλληφθεί, να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε τα αγαθά μας.

Ho ho ho… Merry Christmas!

Ελπίζουμε πως αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν ακόμα και όσους δεν έχουν ακόμα συναγερμό. Αν θέλετε όμως να περάσετε ασφαλή και ευτυχισμένα τα φετινά και όσα Χριστούγεννα έρθουν, εμπιστευτείτε τη Divico Security.

Ευχόμαστε Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους!

Η Ομάδα της DIVICO Security