Divico Security

security-camera-on-the-wall

Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και η μεγάλη ποικιλία σε κάμερες έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στην επιλογή του κατάλληλου κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για τον κατάλληλο χώρο.

Η σωστή επιλογή κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης όμως είναι πολύ σημαντική. Κάθε χώρος, επαγγελματικός ή οικιακός, έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο κάθε πελάτης. 

Ποια κάμερα να επιλέξω;

Συνιστούμε λοιπόν πριν από την αγορά καμερών ασφαλείας να συμβουλευτεί τους ειδικούς και να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Να είναι διακριτική ή αποτρεπτική;
  2. Να έχει ήχο;
  3. Πόσο μεγάλη είναι η έκταση που θέλετε να καλύψετε;
  4. Να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για περισσότερες κάμερες στο μέλλον;
  5. Θα αφορά εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
  6. Ποιες είναι οι συνθήκες φωτισμού στο χώρο;
  7. Να έχει δυνατότητα νυχτερινής λήψης;
  8. Πόση ευκρίνεια να έχει η εικόνα;
  9. Να διαθέτει αναγνώριση προσώπου;
  10. Να έχει δυνατότητα θερμικής αναγνώρισης;

Είδη κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης

Γνωρίστε παρακάτω τις κατηγορίες και τις ιδιότητες καμερών. Βρείτε ποιο σύστημα ταιριάζει στις ανάγκες σας & επικοινωνήστε μαζί μας για να  μελετήσουμε και να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας.

Αν έχετε απαντήσει τα παραπάνω τότε έχετε μια εικόνα για τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει το κλειστό σύστημα παρακολούθησης σας. Δείτε τις επιλογές σας παρακάτω:

  • Κάμερα τύπου bullet: Μεγάλες και γίνονται άμεσα αντιληπτές, αποτρέποντας τις ενέργειες κλοπής.
  • Κάμερες Dome: Μικρές σφαιρικού σχήματος και είναι κατάλληλες για διακριτικότητα στον χώρο.
  • Κάμερες PZT (Pan Tilt Zoom): Κατάλληλες για την παρακολούθηση των μεγάλων εκτάσεων.
  • Αναλογικά συστήματα παρακολούθησης (Analogue CCTV): Το αναλογικό σύστημα διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανάλυσης κι ευκρίνειας, αλλά εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Συνίσταται για χώρους με χαμηλό κίνδυνο, όπως οι εξοχικές κατοικίες.
  • Αναλογική κάμερα υψηλής ανάλυσης (HDCVI, HDTVI aHD, HD-SDI ): Αφορά την εξέλιξη του προηγούμενου συστήματος που αναφέραμε. Διαθέτει καλύτερη ανάλυση και αποτελεί μία οικονομική λύση για χώρους μεσαίου κινδύνου.
  • Ψηφιακή IP (IP camera) κάμερα: Το ψηφιακό σύστημα είναι κατάλληλο για χώρους μεσαίου κινδύνου, και διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες, όπως: 
  • πολύ υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με τις αναλογικές κάμερες και ψηφιακές ευκολίες όπως μετάδοση ήχου και εντολές χειρισμού 
  • τροφοδοσία μέσω ενός καλωδίου UTP και δυνατότητα απευθείας σύνδεσης στο internet
  • Θερμική κάμερα (Thermal Cameras): Διαθέτει τη μοναδική δυνατότητα θερμικής απεικόνισης των αντικειμένων, ακόμα και σε περιπτώσεις  μηδενικής ορατότητας με γυμνό μάτι. Είναι κατάλληλη για χώρους υψηλού κινδύνου, όπως αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
  • Υπέρυθρες κάμερες νυκτός: Έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν στο σκοτάδι, με την βοήθεια των υπέρυθρων led που διαθέτουν. Ανάλογα με την επιλογή του φακού υπάρχει αντίστοιχο αποτέλεσμα.
  • Κάμερα με τεχνολογία starlight: Βάλτε χρώμα στο σκοτάδι! Μετά τη δύση του ηλίου η συγκεκριμένη κάμερα θα συνεχίσει να παράγει έγχρωμη εικόνα. Σε  αντίθεση με τις κάμερες IR που η νυχτερινή λήψη γίνεται με γκρι χρώμα. Ακόμα και σε ελάχιστο φωτισμό όπως για παράδειγμα το φως από τα αστέρια μία, κάμερα Starlight μπορεί να προσφέρει έγχρωμη εικόνα.
  • Κάμερα με καταγραφικό DVR: Μπορεί να τοποθετηθούν οπουδήποτε. Αποθηκεύει το υλικό που καταγράφει, ανάλογα με τη χωρητικότητα της.

Ρωτήστε μας για το ποια κάμερα να επιλέξετε!

Προστατεύουμε όσα έχουν πραγματικά αξία! Και φροντίζουμε να σας δίνουμε πάντα τις ποιοτικότερες και ασφαλέστερες λύσεις.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να βρούμε μαζί τη ιδανική λύση στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Στείλτε μας email ή καλέστε μας για δωρεάν μελέτη του χώρου σας, από τους εξειδικευμένους και έμπειρους τεχνικούς μας.