Divico Security

closeup key on the door

Είναι γνωστό ότι ένας διαρρήκτης μελετά πολύ καλά πριν αποφασίσει να χτυπήσει καθώς δεν θέλει να τον δουν ή να αυξήσει τις πιθανότητες να τον πιάσουν από μία δική του απρόσεκτη κίνηση. Γνωρίστε ποια «σημάδια» ψάχνουν οι διαρρήκτες πριν εισβάλουν σπίτι σας και εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα τους δίνουμε πρόσβαση! Πολλά από αυτά μάλιστα αποτελούν συνήθειες της καθημερινότητας μας που χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουν το σπίτι μας έναν εύκολο στόχο.

Συνδυάσαμε την έρευνα με την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της ασφάλειας, για να σας παρέχουμε πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική αποτροπή διαρρήξεων.

  1. Ξεκλείδωτη μπροστινή πόρτα

Πάνω από το ένα τρίτο των διαρρηκτών εισέρχονται στο σπίτι μέσω της μπροστινής πόρτας. Αφού πρώτα χτυπήσουν για να επιβεβαιώσουν ότι όλοι απουσιάζουν, θα δοκιμάσουν την πόρτα για να δουν αν είναι ξεκλείδωτη. Πολύ γρήγορα, θα ανακαλύψουν ότι έχουν χτυπήσει το τζακποτ και θα διαρρήξουν το σπίτι σας χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία. Κρατήστε τις πόρτες σας κλειδωμένες, ακόμα και αν απουσιάσετε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

  1. Προβλέψιμο πρόγραμμα

Αυτό που ψάχνουν ένας διαρρήκτης είναι η τέλεια στιγμή για να χτυπήσει. Εάν έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα όπως το να πηγαίνετε/παίρνετε τα παιδιά σας από το σχολείο ή από κάποιες δραστηριότητες, αναχωρείτε για την δουλειά συγκεκριμένη ώρα, να γνωρίζετε ότι οι διαρρήκτες ενδέχεται να το παρατηρήσουν. Εξάλλου, οι διαρρήκτες μελετάνε τις δραστηριότητες σας, αφού σας στοχοποιήσουν, προκειμένου να ξέρουν πότε να χτυπήσουν.

Αν είναι δυνατόν, κάνετε μικρές αλλαγές στο πρόγραμμά σας. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, κρατήστε μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο ανοιχτό ή χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες για να ανάψετε και να σβήσετε τα φώτα.

Σε κάθε περίπτωση, κλειδώστε το σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας είναι ενεργοποιημένο.

  1. Ένα γεμάτο κράσπεδο

Ξεχασμένες εφημερίδες, λογαριασμοί και διαφημιστικά ή ένας κήπος που είναι παραμελημένος αποτελούν στοιχεία που ένας διαρρήκτης θα λάβει υπόψη του. Όταν ετοιμάζεστε να φύγετε σε διακοπές, είναι εύκολο να ξεχάσετε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Ζητήστε από έναν αξιόπιστο γείτονα να μαζεύει τα διαφημιστικά και τους λογαριασμούς. Αλλά και να σας ενημερώσει αμέσως μόλις παρατηρήσει κάποια ύποπτη κίνηση.

  1. Δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας

Εάν διαθέτετε σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, ενεργοποιήστε τον συναγερμό σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας. Εάν δεν διαθέτετε σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, τώρα είναι η ώρα να αποκτήσετε ένα. Επίσης, εκτός από εγκατάσταση συστήματος συναγερμού είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σύνδεση σε ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων για έγκαιρη κινητοποίηση σε περίπτωση διάρρηξης.

  1. Αφήνοντας ανοιχτά ή ξεκλείδωτα τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου

Μην ξεγελιέστε πιστεύοντας ότι ο δεύτερος όροφος του σπιτιού σας δεν είναι προσβάσιμος. Ένας διαρρήκτης μπορεί να γίνει εκπληκτικά ευρηματικός προκειμένου να βρει τρόπο να μπει στο σπίτι σας.

Κρατήστε όλα τα παράθυρα κλειστά και κλειδωμένα και βεβαιωθείτε ότι είναι εξοπλισμένα με «παγίδες» που θα ενεργοποιήσουν τον συναγερμό σε περίπτωση παραβίασης. Επίσης μην παραβλέπετε τα μικρά παράθυρα, όπως αυτά που βρίσκονται συνήθως στα υπόγεια και στα μπάνια.

Συνδυάστε αυτά που αναφέραμε παραπάνω σχετικά με το τι αναζητούν οι διαρρήκτες με ένα επαγγελματικό και ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας στο σπίτι και θα δημιουργήσετε ένα ασφαλές μέρος όπου εσείς και η οικογένειά σας θα μπορείτε να αισθάνεστε άνετα.