Divico Security

Η διακόσμηση, τα δώρα, τα γλυκά και πολλά άλλα αποτελούν κομμάτια της μαγείας των Χριστουγέννων, της πιο όμορφης εποχής του χρόνου που επιτέλους έφτασε! Είναι σημαντικό όμως όσο απολαμβάνουμε αυτήν την γιορτινή περίοδο να μην ξεχνάμε την ασφάλεια – ειδικά με όλες τις επιπλέον προκλήσεις που υπάρχουν φέτος.

Εκτός από την προτεραιότητα της υγείας και της ευεξίας των αγαπημένων σας προσώπων, ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

  1. Διατηρήστε τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις σας “εκτός σύνδεσης” 

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, φροντίστε να κρατήσετε τα σας σχέδια εκτός των δικτύων κοινωνικών μέσων. Μην δημοσιεύετε ποτέ πού πηγαίνετε, όταν φεύγετε ή όταν θα επιστρέψετε.

Αυτές είναι βασικές πληροφορίες για έναν διαρρήκτη, καθώς θα του δίνεται η δυνατότητα να γνωρλιζει πότε θα είναι άδειο το σπίτι σας. Ακόμα κι αν έχετε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στους λογαριασμούς σας Facebook ή Instagram, η δημοσίευση τέτοιου είδους πληροφοριών δεν συνιστάται.

Καθώς η νέα πανδημία βρίσκεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο, οι επαγγελματίες υγείας μας συμβουλεύουν να μην ταξιδέψουμε φέτος. Ωστόσο ακόμα και αν πρόκειται να μείνετε σπίτι, φροντίστε να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις.

  1. Υπηρεσία «Απουσίας Πελάτη» της Divico Security

Για την απόλυτη ασφάλεια του σπιτιού σας για όσο λείπετε, ενεργοποιήστε την υπηρεσία απουσίας πελάτη της Divico Security. Με αυτήν την υπηρεσία παρακολουθούμε συνεχώς την κινητικότητα στο σπίτι σας. Μπορούμε να οπλίσουμε και να αφοπλίσουμε τον συναγερμό σας τις ώρες που επιθυμείτε. Αν κάποιος που έφυγε από το σπίτι και ξέχασε ή δεν ξέρει πως να ενεργοποιήσει τον συναγερμό, μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε εμείς. Σε περίπτωση που ο συναγερμός σας χτυπήσει και απουσιάζετε μπορούμε να ελέγξουμε τον χώρο σας και να σας δώσουμε λεπτομερή αναφορά ή αν πρόκειται για βλάβη να το επισκευάσουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως όλα τα παραπάνω γινονται απομακρυσμένα και σε πολύ άμεσο χρόνο.

  1. Ειδοποιήστε έναν γείτονα

Εάν αποφασίσετε εν τέλει να «αποδράσετε» κατά τη διάρκεια των διακοπών, φροντίστε να ενημερώσετε έναν αξιόπιστο γείτονα. Ζητήστε του να έχει υπόψη του το σπίτι σας και να αναφέρει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ένα φως με αισθητήρα κίνησης, ώστε αν κάποιος πλησιάσει σπίτι σας να ενεργοποιηθεί.

  1. Απόκρυψη πακέτων και δώρων

Γνωρίζατε πως πολλά πακέτα μπορούν να κλαπούν κατά την παράδοσή τους; Οι «κλέφτες πακέτων» χτυπούν όταν υπάρχει ένα απροστάτευτο δέμα. Για τις περιπτώσεις όπου αυτά που παραγγείλατε υπάρχει πιθανότητα να σας τα αφήσουν εκτεθειμένα στο γραμματοκιβώτιο, συνιστούμε εξωτερική κάμερα ασφαλείας για να αποτρέψετε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Μια άλλη έξυπνη λύση είναι να δώσετε στην υπηρεσία παράδωσης πακέτων ειδικές οδηγίες σχετικά με το πού να αφήσει τα πακέτα σας. Αν περιμένετε πολλές παραδόσεις, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα ασφαλές κουτί παράδοσης στον εξωτερικό χώρου του σπιτιού σας.

Όμως δεν είναι μόνο οι παραδόσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του σπιτιού σας. Ένας σωρός από τυλιγμένα δώρα αποτελεί πρόκληση για έναν διαρρήκτη. Προσπαθήστε λοιπόν να κρατήσετε τα δώρα μακριά από παράθυρα ή άλλα μέρη με θέα.

  1. Προσέξτε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σας 

Σύμφωνα με έρευνες, οι κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνοναι κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Πριν ανάψετε τα φώτα στο σπίτι ή στο δέντρο, φροντίστε να έχετε ελέγξει πρώτα για ξεφτισμένα καλώδια ή σπασμένα φωτιστικά. Για να αποφύγετε μία πιθανή φωτιά, αντικαταστήστε τυχόν σπασμένες λάμπες και πετάξτε τα χαλασμένα καλώδια.

Αν ήρθε η ώρα για νέα φώτα, αναζητήστε καλώδια που έχουν δοκιμαστεί από ελεγμένο εργαστήριο. Ελέγξτε τη συσκευασία για να δείτε ότι το όνομα και οι πληροφορίες του κατασκευαστή φέρουν σαφή σήμανση.

Επίσης, φροντίστε να σβήσετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια όταν φεύγετε από το σπίτι. Επίσης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό χρονοδιακόπτη ή μια έξυπνη πρίζα για να ανάβετε και να σβήσετε τα φωτάκια σας όποτε θέλετε.

  1. Ελέγξτε την καμινάδα

Καμιά φορά τα τζάκια, μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές από ευχάριστες σε καταστροφικές. Θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση της καμινάδας σας πριν ανάψετε φωτιά. Καλό θα ήταν η καμινάδα να καθαριστεί πριν την χρήση του τζακιού. Επίσης ελέγξτε πως οι ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα λειτουργούν σωστά.

Τα χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Φροντίστε να ακολουθήσετε αυτά τα 6 απλά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και οι δικοί σας μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις γιορτές με ασφάλεια.

Σκέφτεστε την ασφάλεια του σπιτιού σας και της οικογένειά σας;

Γνωρίζουμε πως θέλετε να αισθάνεστε ήρεμοι και ασφαλείς αυτην την γιορτινή περίοδο. Σας προτείνουμε λοιπόν να απολαύσετε τα οφέλη ενός σύγχρονου συστήματος ασφαλείας όχι μόνο στις γιορτές αλλά όλο το χρόνο.

Στην Divico Security προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, όπου προσαρμόζεται στις ανάγκες του χώρου σας και παρακολουθείται από επαγγελματίες, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι και να απολαύσετε τη σεζόν.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ένας έμπειρος αντιπρόσωπος μας θα σας κατευθύνει ανάλογα με τις ανάγκες σας.