Divico Security

Τι είναι τα φωτοβολταϊκά πάρκα;

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν ήδη σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητάς μας. Η παρουσία τους είναι σημαντική πηγή της ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά και αποτελούν αναμφισβήτητα -το παρόν και- το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας! Πώς εξασφαλίζουμε όμως την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών πάρκων;

Αναλυτικότερα, τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εγκαταστάσεις που τις συναντάμε συνήθως απομονωμένες σε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές. Επίσης τα πάρκα καταλαμβάνουν πολύ χώρο και περιέχουν τεράστιο εξοπλισμό, κάτι που κάνει την ασφάλεια τους υπόθεση για… ειδικούς! Η ομάδα μας μετρά ήδη πάνω από 2.000 εγκαταστάσεις & μοιραζόμαστε μαζί σας τα dos & τα don’ts των απαιτήσεων μίας τέτοιας επένδυσης.

Τα Dos & Don'ts στην Ασφάλεια Των Φωτοβολταϊκών Πάρκων

Η αυξανόμενη ζήτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων έχει αυξήσει και τις κλοπές καθώς η προστασία τέτοιων επενδύσεων έχει ένα τρωτό σημείο: την μεγάλη περίμετρο με πολλά πιθανά σημεία εισόδου. Η Divico Security γνωρίζει τις απαιτήσεις, τους κινδύνους και τις ανάγκες μίας ακριβής επένδυσης που είναι εκτεθειμένη σε υπαίθριο χώρο. Γι’ αυτό και παρέχει ένα σύνολο εξειδικευμένων και στοχευμένων υπηρεσιών με σκοπό την αποτελεσματική & ολοκληρωμένη φύλαξη.

Art-04.05-img4

Τι δεν πρέπει να κάνετε...

Don’t No.1

Συχνά οι επενδυτές αμελούν το μέγεθος του πάρκου και δεν επενδύουν σε συστήματα ασφαλείας που είναι κατάλληλα για το μέγεθος του.

Don’t No.2

Ένα άλλο πρόβλημα που συχνά αμελούν οι επενδυτές είναι η πρόσβαση των εργαζομένων στο πάρκο.

Don’t No.3

Tο κόστος μίας μεγάλης εγκατάστασης ηλιακών πάνελ είναι υψηλό. Έτσι βλέπουμε συχνά επενδυτές να μην επιλέγουν ποιοτικές λύσεις ασφαλείας με σκοπό να μειώσουν το κόστος.  

Τι πρέπει να κάνετε!

Do No.1

Η Divico Security γνωρίζει τις απαιτήσεις, γι’ αυτό έχει σχεδιάσει & εφαρμόζει το μαγνητικό σύστημα προστασίας των περιφράξεων.

  • Το σύστημα στηρίζει την λειτουργία του σε ψηλό συρματόσχοινο ενώ η πυκνότητα των γραμμών αυξάνει τον βαθμό ασφαλείας.
  • Επίσης το μαγνητικό σύστημα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου καλωδίωση για την λειτουργία του.

Γνωρίστε το εδώ!

Do No.2

Το πρόβλημα λύνει ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης! Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico είναι το μοναδικό Κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει την υπηρεσία τηλεχειρισμού του συναγερμού και να οπλίζει/ αφοπλίζει απομακρυσμένα το σύστημα ασφαλείας του χώρου κατόπιν εντολής του πελάτη. Έτσι δίνοντας μας εντολή αφοπλίζουμε το σύστημα και σε συνδυασμό με ένα σύστημα Access Control δίνουμε πρόσβαση στο πάρκο μέσω καρτών ασφαλείας ή με τη χρήση βιομετρικών.

Έτσι διασφαλίζουμε την προστασία του καθώς υπάρχει μόνο η παρουσία εξουσιοδοτημένου προσωπικού στον χώρο.

Do No.3

Η εγκατάσταση υψηλής ποιότητας εξοπλισμού δεν εξασφαλίζει μόνο την μακροχρόνια καλή λειτουργία του συναγερμού. Εξασφαλίζει επίσης και την εξάλειψη ψευδών συναγερμών!

  • Η ομάδα μας παρέχει  κάμερες με Video Analytics με AI (Artificial Intelligence) και σε συνδυασμό με το μαγνητικό σύστημα προστασίας επιτυγχάνουμε άμεση αποτροπή παραβίασης.
  • Επίσης προτείνει την χρήση θερμικών καμερών για άμεση ανίχνευση και την σύνδεση όλων των παραπάνω με το 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων μας

Όμως η δράση μας δεν σταματά στην μελέτη και εγκατάσταση των κατάλληλων συστημάτων για το φωτοβολταϊκό πάρκο. Έχουμε στο δυναμικό μας έμπειρη τεχνική ομάδα για την άμεση διάγνωση και την επίλυση βλαβών.

Βαθύλακκος Κοζάνης: Η Divico Security στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Η ομάδα μας έχει αναλάβει την εγκατάσταση και την επιμέλεια της προστασίας των εγκαταστάσεων του  πάρκου στον  Βαθύλακκο Κοζάνης. Το πάρκο αφορά ένα από τα μεγαλύτερα cluster φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα και έχει συγκεντρώσει 100 επενδυτές! Το έργο καλύπτει ενέργεια για 75.000 νοικοκυριά, αριθμό που υπερκαλύπτει τον πληθυσμό της δυτικής Μακεδονίας. 

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να μελετήσουμε μαζί τις ανάγκες της δικής σας επένδυσης και να δούμε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε την προστασία του… μέλλοντος!