Divico Security

shadows-of-criminals

Μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει εγκληματίας;

H εικόνα ενός εγκληματία διαφέρει σημαντικά από τον σύγχρονο. Η δεινή οικονομική κατάσταση σπρώχνει όλο και περισσότερους ανθρώπους σε έκνομες δραστηριότητες για την επιβίωση τους. Πόσο εύκολα μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε αν κάποιος είναι εγκληματίας; Άτομα, υπεράνω πάσης υποψίας, μπορεί να επιβουλεύονται την περιουσία σας καθημερινά. Αυτά τα άτομα, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσουν ή να καταστρέψουν όσα με τόσο κόπο αποκτήσατε. 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά;

Ας δούμε παρακάτω τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας εγκληματίας. Στοιχεία που θα μας φανούν χρήσιμα στο να καταλάβουμε πως δρα ένας διαρρήκτης και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε. Έτσι θα κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τη δράση τους όσο και το πως θα δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας.

Ο καιροσκόπος εγκληματίας

Ο καιροσκόπος είναι ο τύπος του διαρρήκτη που δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη έρευνα για να επιλέξει τους στόχους του. 

  • Πώς θα χτυπήσει; Η ευκαιρία που περιμένει είναι μία απροσεξία από τη μεριά σας. Για παράδειγμα, ένα παράθυρο ή μια πόρτα που έμειναν ανοιχτά. Βασίζεται στην καλή του τύχη και δεν την προκαλεί μένοντας πολλή ώρα στο χώρο που διέρρηξε.
  • Τι θα κλέψει; Η λεία του είναι ότι είναι διαθέσιμο με την πρώτη ματιά. Συνήθως αγαθά που μεταφέρονται εύκολα για να μην χάσεις χρόνο στη διαφυγή του. Όπως κοσμήματα, ρολόγια, κινητά, tablet, laptop κ.τ.λ.
  • Πώς προστατεύομαι;  Ο καιροσκόπος περιμένει μια απροσεξία μας για να χτυπήσει. Εμείς οφείλουμε να έχουμε αυξημένη προσοχή και φυσικά ένα δομημένο σύστημα ασφαλείας. Ένα σύστημα συναγερμού θα τον αποτρέψει από το να προσπαθήσει να παραβιάσει το χώρο σας. Ενώ η λειτουργία της σειρήνας θα τον τρέψει επιβεβαιωμένα σε φυγή!

Ο κλέφτης

Αυτός ο τύπος είναι σίγουρα πιο “επαγγελματίας” εγκληματίας από τον καιροσκόπο. Αλλά δεν είναι έτοιμος να ασκήσει βία όπως ένας ληστής. Συνήθως η παρακολούθηση που κάνει στους στόχους του δεν είναι εκτενής. Ενδιαφέρεται απλά να διαπιστώσει πως δεν βρίσκεται κάποιος μέσα στο σπίτι.

  • Πώς θα χτυπήσει; Θα μπει στο σπίτι ή στην επιχείρηση συνήθως σπάζοντας ένα παράθυρο ή μία πόρτα. Η λεία του θα είναι προϊόντα αξίας που μεταφέρονται γρήγορα αλλά με όχημα.
  • Τι θα κλέψει; Μια ακριβή τηλεόραση ή πίνακες είναι ιδανική λεία για αυτόν. Καθώς ο κλέφτης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βρει κάποιον μέσα στο σπίτι ή να τον δει κάποιος, θα προσπαθήσει να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  • Πώς προστατεύομαι; Ένα σύστημα συναγερμού θα αποτρέψει τον κλέφτη να σας κάνει στόχο και να επιδιώξει να παραβιάσει το χώρο σας. Ακόμα κι αν το επιχειρήσει, ο συναγερμός που θα ενεργοποιηθεί σίγουρα, θα τον τρέψει σε φυγή.

Ο ληστής 

Ο ληστής είναι ο τύπος του εγκληματία που δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει βία. Έχει κάνει μελέτη, έχει παρακολουθήσει τον στόχο του και έρχεται οπλισμένος. Είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος ανθρώπου που θα επιχειρήσει να παραβιάσει το χώρο σας γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

  • Πώς θα χτυπήσει; Σε γενικές γραμμές θα μπει όπως ο κλέφτης. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο εργαλείο ή κάποια τεχνική που μειώνει τον θόρυβο. Ο εγκληματίας ληστής παραμένει στο χώρο μέχρι να πάρει αυτό που θέλει (ας θυμηθούμε: ο ληστής έχει κάνει έρευνα πριν χτυπήσει). Δεν τον απασχολεί αν θα βρει κάποιον μπροστά του γιατί είναι οπλισμένος. Γι’ αυτό και δεν θα διστάσει να γίνει βίαιος.
  • Τι θα κλέψει; Ο ληστής ξέρει αν υπάρχουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας μέσα στην κατοικία ή την επιχείρηση. Επομένως δεν διστάζει να μείνει στον χώρο όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να βρει αυτά που θέλει. Τέλος, θα απειλήσει και θα ασκήσει βία σε όποιον συναντήσει μπροστά του. Πιθανόν να προσπαθήσει να αποσπάσει ακόμα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας!
  • Πώς προστατεύομαι; Αν θέλετε να προστατευτείτε από έναν ληστή που δεν έχει κανέναν δισταγμό να ασκήσει βία είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας. Ο  συναγερμός σας είναι συνδεδεμένος με το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας security. Επίσης η εταιρεία security σας παρέχει υπηρεσίες όπως του προσωπικού ασφαλείας, τις υπηρεσίες περιπολίας και άμεσης επέμβασης. Στην DIVICO Security διαθέτουμε πάνω από 20 οχήματα για να σας προσφέρουμε προστασία τη στιγμή που τη χρειάζεστε. Θέλουμε να διαφυλάξουμε πως το πρόγραμμα περιπολιών και το πρόγραμμα άμεσης επέμβασης λειτουργούν άριστα. Γι’ αυτό επενδύουμε καθημερινά στην εκπαίδευση του προσωπικού μας και στην παροχή πολυάριθμου στόλου αυτοκινήτων. Όπως επίσης δεν αμελούμε στο να παρέχουμε υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο.

Ο απόλυτος εγκληματίας

Η κατηγορία αυτή ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες. Κατ’ αρχάς ο απόλυτος εγκληματίας είναι είδος πολύ ιδιαίτερο. Ένας ιδιώτης πιθανότατα δεν θα τον συναντήσει ποτέ. Αυτός ο τύπος δρα σε ομάδες. Ενδεχομένως η ληστεία να είναι μέσο πληρωμής κάποιου πολυδάπανου σκοπού. Αν πρόκειται ξεκάθαρα για ληστεία τότε είναι πιθανόν να είναι μέλος διεθνούς ή περιφερειακού εγκληματικού οργανισμού. Οι στόχοι είναι στρατηγικά επιλεγμένοι και χτυπάνε πάντα πάνοπλοι, με βαρύ οπλισμό.

  • Πώς θα χτυπήσει; Η μελέτη για την επιλογή στόχου περιλαμβάνει μήνες προετοιμασίας. Καθώς η παρακολούθηση, η κατάστρωση σχεδίων, εφεδρικών εξόδων, πλάνων διαφυγής,  επιλογή οχημάτων διαφυγής χρειάζονται πολύ χρόνο για να οργανωθούν. Αυτού του τύπου οι εγκληματίες είναι… επαγγελματίες. Σχεδιάζουν ακόμα την κλοπή των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να είναι βέβαιοι για την έγκαιρη διαφυγή τους.  Εξάλλου επιλέγουν να χτυπήσουν στόχους υψηλού προφίλ, που πολύ πιθανόν διαθέτουν συστήματα και προσωπικό ασφαλείας. Τηρούν σαφές χρονοδιάγραμμα στις επιχειρήσεις τους. Ξέρουν ότι αν συλληφθούν θα κατηγορηθούν με παραβίαση του μεγαλύτερου μέρους του ποινικού κώδικα. Άρα  δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους προκειμένου να αποδράσουν με οποιοδήποτε τόπο.
  • Τι θα κλέψει; Αυτοί οι ληστές δρουν με δύο κινήσεις. Είτε θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πολύ μεγάλα οικονομικά ποσά σε μετρητά. Είτε αντικείμενα μεγάλης αξίας που θα τα προωθήσουν στο εξωτερικό.
  • Πώς προστατεύομαι; Αν εκπροσωπείτε κάποιον οργανισμό επικοινωνήστε μαζί μας για συστήματα και υπηρεσίες ασφαλείας προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

Εγκληματίας Vs Σύστημα Ασφαλείας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πιο αποτελεσματική, αξιόπιστη, εύχρηστη και δοκιμασμένη λύση για να προστατευτείτε από εγκληματίες είναι η συνεργασία με μια εταιρεία security. Στη DIVICO Security, εκτός από τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού, διαθέτουμε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που εγκαθιστά συναγερμούς χρησιμοποιώντας την μέθοδο της “αόρατης εγκατάστασης”. Ενώ διαθέτουμε πρότυπο Κέντρο Ελέγχου, άριστο προσωπικό ασφαλείας και στόλο οχημάτων που ξεπερνάνε τα είκοσι στον αριθμό! Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρουμε διασφαλίζουν την ασφάλεια της οικογένειας και της περιουσίας σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας και τις υπηρεσίες που παρέχουμε!