Divico Security

businessman-holding-shield-protect-icon

Ψάχνετε την καλύτερη ασφάλεια για το σπίτι ή την επιχείρηση σας; Δυσκολεύεστε να επιλέξετε εταιρεία security; Συγκεντρώσαμε 6 κριτήρια για να σας βοηθήσουν στην επιλογή των κατάλληλων επαγγελματιών.

Έρευνα αγοράς

  • Σπίτι, αυτοκίνητο, ιδιωτική ασφάλεια και τελευταία ταινία που είδατε στο σινεμά. Τι κοινό έχουν; Σε όλα κάνατε μία έρευνα προτού να επιλέξετε.

Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάνατε έρευνα αγοράς πριν πληρώσετε για αυτά. Πριν δείτε μια ταινία ξέρατε ποιες άλλες ταινίες προβάλλονταν την ίδια ώρα. Επίσης γνωρίζατε πόσο στοίχιζε το εισιτήριο, ποιοί έπαιζαν και ποιος την σκηνοθέτησε. Πιθανόν γνωρίζατε ακόμα και πως έχει βαθμολογηθεί από τους κριτικούς και τις online κοινότητες. Πριν αγοράσετε αυτοκίνητο ξέρατε ποια εταιρεία το κατασκευάζει, πόσο καταναλώνει, πόσο κοστίζει και πόσους ίππους έχει. Ακόμα πιο σημαντικό όμως από τις ίδιες τις πληροφορίες, είναι ότι είχατε την ικανότητα να αξιολογήσετε όλες αυτές τις πληροφορίες πριν αποφασίσετε.

Πόσο καλά γνωρίζετε τι κάνει μία εταιρεία security;

Στα συστήματα ασφαλείας και στην γνώση που έχουν οι πολίτες για τις εταιρείες security δεν συμβαίνει το ίδιο. Η γνώση είναι υποτυπώδης αν όχι ανύπαρκτη και όποιος ενδιαφέρεται για ένα σύστημα συναγερμού πρέπει να κάνει την διπλάσια έρευνα πριν βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα κριτήρια που πρέπει να προσέξετε πριν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία security. Υπάρχουν πολλές εταιρείες φύλαξης χωρίς άδεια λειτουργίας, και χωρίς Κέντρο Ελέγχου για ασύρματο τηλεχειρισμού συναγερμού. Διαθέτουν έως και ανύπαρκτο προσωπικό ασφαλείας με λιγοστά (αν υπάρχουν) οχήματα για το πρόγραμμα Άμεσης Επέμβασης ή για τις περιπολίες. Επίσης προσφέρουν κακής ποιότητας εγκατάσταση συναγερμού και χωρίς τεχνική υποστήριξη. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να γίνετε όσο απαιτητικοί και παρατηρητικοί χρειάζεται για να είστε σίγουροι για την επιλογή που θα κάνετε.

Πως λειτουργεί μία εταιρεία security;

1. Κέντρο Ελέγχου Οι σημαντικότερες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σε μια εταιρεία που ερευνάτε είναι για το Κέντρο Ελέγχου της. Τα σήματα που στέλνονται από τα συστήματα συναγερμών ελέγχονται και διαχειρίζονται από το Κέντρο Ελέγχου (ή αλλιώς Κέντρο Λήψης Σημάτων) κάθε εταιρείας.

  • να θεωρείτε αυτονόητο πως στην ιστοσελίδα τους πρέπει να βρείτε φωτογραφίες
  • επιμείνετε να δείτε από κοντά πώς είναι το Κέντρο Ελέγχου
  • ρωτήστε πόσα άτομα απασχολούνται στο Κέντρο και αν καλύπτεται όλο το 24ωρο
  • ρωτήστε πόσο καιρό απασχολούνται στην θέση αυτή και αν έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τον χειρισμό του Κέντρου
  • ρωτήστε αν υποστηρίζεται ασύρματη επικοινωνία μέσω 3G ή GPRS ώστε το Κέντρο Ελέγχου να έχει επαφή με το σύστημα συναγερμού ακόμα και αν κάποιος κόψει την τηλεφωνική γραμμή ή αυτή δεν λειτουργεί για τεχνικούς λόγους
  • ρωτήστε ακόμα αν έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις ανανέωσης του Κέντρου ή ακόμα καλύτερα, αν δημιούργησαν ένα νέο και υπερσύγχρονο τεχνολογικά Κέντρο όπως εμείς

Οι περισσότερες εταιρείες θα μείνουν στην διαβεβαίωση πως το “κέντρο είναι άριστο”. Xωρίς να είναι πρόθυμες να μπουν σε λεπτομέρειες. Εξαιτίας του κόστους λειτουργίας και της αρχικής επένδυσης, οι περισσότερες εταιρείες security δεν διαθέτουν Κέντρο Ελέγχου. Αν διαθέτουν, αυτό είναι υποτυπώδες με αποτέλεσμα να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης σε θεωρητικό μόνο επίπεδο. Επομένως αδυνατούν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Πολλές εταιρείες που δεν διαθέτουν το δικό τους Κέντρο Ελέγχου, συνεργάζονται με άλλες. Οι εταιρείες security χειρίζονται τα σήματα των πελατών τους από το Κέντρο που μισθώνουν από μια τρίτη προς εσάς εταιρεία.

Πως λοιπόν είστε βέβαιοι πως η συνεργασία των δύο αυτών εταιρειών δεν θα αφήσει έκθετη την ασφάλεια σας;

Πως μπορείτε να είστε βέβαιοι πως η συνεργασία τους δεν θα τερματιστεί χωρίς να ειδοποιηθείτε ώστε να απευθυνθείτε σε άλλη εταιρεία; 

Μόνο οι εταιρείες που διαθέτουν το δικό τους Κέντρο Ελέγχου είναι άξιες της εμπιστοσύνης σας για την ασφάλεια την δική σας και της οικογένειάς σας

2. Πιστοποίηση Ρωτήστε κάθε εταιρεία τι πιστοποίηση διαθέτει. Ζητήστε να μάθετε ακόμα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της άδειας λειτουργίας και ερευνήστε αν οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι πιστοποιημένες με ISO 9001.

3. Ρωτήστε για την ιστορία και την πορεία της εταιρείας Θέματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε εταιρεία security για την προστασία του χώρου σας είναι:

4. Οχήματα Η πιθανότητα να γίνει κάποιος στόχος διαρρηκτών μειώνεται με μια εταιρεία security και τις υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου της. Παρόλα αυτά η εταιρεία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή να ριχτεί στην μάχη για την προστασία των πελατών της.

Μια εταιρεία security οφείλει να σας πει τα πάντα για:

Αν πληροφορηθείτε πως μια εταιρεία διαθέτει λιγότερα από 20 οχήματα, σκεφτείτε το ξανά πριν την επιλέξετε. Μπορεί αυτός ο αριθμός οχημάτων να εγγυηθεί την ασφάλεια σας και να πραγματοποιήσει συνεχείς περιπολίες; Εάν τα οχήματα είναι λιγότερα από 10, αναζητήστε πληροφορίες από άλλη εταιρεία. Επιπρόσθετα, ζητήστε πληροφορίες για το προσωπικό ασφαλείας. Ακόμα ρωτήστε πόσα χρόνια εργάζονται στην εταιρεία και μάθετε τα κριτήρια επιλογής τους.

5. Επικοινωνία Βεβαιωθείτε πως μπορείτε να μιλήσετε για ό,τι σας απασχολεί με τον καθ` ύλην αρμόδιο μιας εταιρείας security. Αυτός μπορεί να είναι είτε ο Πρόεδρος είτε κάποιο διευθυντικό στέλεχος. Στην περίπτωση που αφήνετε φωνητικά μηνύματα σε κάποιον αυτόματο τηλεφωνητή χωρίς την άμεση ανταπόκριση κάποιου υπευθύνου, σας προτείνουμε να κοιτάξετε άλλη εταιρεία.

6. Εγκατάσταση- Τεχνική Υποστήριξη

  • ζητήστε να δείτε δείγματα από προηγούμενες εγκαταστάσεις συναγερμών
  • πείτε ότι ανησυχείτε για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και ρωτήστε ποια τεχνική εφαρμόζεται κατά την εγκατάσταση
  • ρωτήστε αν μπορούν να εγγυηθούν πως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ορατό
  • ρωτήστε επίσης αν η εταιρεία διαθέτει δικούς της τεχνικούς ή συνεργάζεται με επαγγελματίες που δεν είναι υπάλληλοι της εταιρείας. Το να έχει εξωτερικούς συνεργάτες μπορεί να σημαίνει πως δεν θα κάνουν τη δουλειά με την ίδια επιμέλεια. Ενώ παράλληλα εσείς δεν θα μπορέσετε να ζητήσετε εξηγήσεις αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από την εγκατάσταση.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας βοήθησε να γίνετε πιο παρατηρητικοί και απαιτητικοί σε ό,τι αφορά την συνεργασία σας με μια εταιρεία security.

DIVICO Security ασφαλώς καλύπτει όλα τα παραπάνω σημεία αλλά αν συγκρατήσετε κάτι από τα αυτά που είπαμε, η διαβεβαίωση από μόνη της δεν σας αρκεί. Και δεν αρκεί ούτε σε εμάς.

Γι` αυτό θέλουμε να μας επισκεφθείτε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στην Πάτρα στην οδό Αυστραλίας αρ. 95 ή στην Αττική στην Κηφισιά στην οδό Δάφνης αρ. 12. Αλλά και να δείτε από κοντά πώς λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου μας και το προσωπικό μας. Ακόμα, ζητήστε πληροφορίες για τις υπηρεσίες περιπολίας και άμεσης επέμβασης. Η ομάδα μας απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό που είναι πρόθυμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία έχετε.

Εναλλακτικά, στείλτε μας email στο [email protected] ή τηλεφωνήστε μας στο 2610 461900.

Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι σε αυτό το άρθρο; Συνδεθείτε μαζί μας και σε twitter, facebook, google+ και πείτε μας την γνώμη σας.