Divico Security

new-couple-holding-keys

Στην καθημερινότητα μας αναζητάμε όλο και περισσότερες λύσεις και εφαρμογές για να αισθανθούμε πιο ασφαλείς. Με τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητα, αυξήθηκε και η ανάγκη μας να είμαστε πιο παρατηρητικοί στο χώρο που επιλέγουμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας, τις ώρες που κυκλοφορούμε τις βραδινές ώρες κ.τ.λ. Τι γίνεται όμως όταν γυρνάμε σπίτι; Σήμερα υπάρχουν πολλά συστήματα ασφαλείας και αναβαθμίσεις που μπορούν να κάνουν ένα διαμέρισμα πιο ασφαλές. Aλλά πολλοί αναρωτιούνται, “Τι γίνεται με την ασφάλεια ενός διαμερίσματος;” αφού οι ενοικιαστές δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν τόσες τροποποιήσεις ασφαλείας όσο οι ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ορισμένα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να κάνουμε το διαμέρισμα μας όσο πιο ασφαλές γίνεται.

Ελέγχουμε τα στατιστικά στοιχεία της περιοχής πριν την ενοικίαση του διαμερίσματος

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν πιστεύουμε ότι έχουμε  βρει ένα καλό διαμέρισμα είναι να ελέγξουμε την εγκληματικότητα της περιοχής. Τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας θα δείξουν κατά πόσο η ενοικίαση του διαμερίσματος είναι ασφαλής. Γνωρίζοντας τα στατιστικά θα δούμε αν υπάρχουν κάποια μέρη στη γύρω περιοχή που πρέπει να αποφεύγουμε. Οι στατιστικές θα μας δείξουν επίσης πολλά για την ποιότητα των σχολείων της περιοχής. Απαραίτητο δεδομένο αν έχουμε παιδιά.

search-home-statistics

Η πρώτη εντύπωση έχει πάντα σημασία!

Σε περίπτωση που έχουμε αμφιβολίες, ας κοιτάξουμε γύρω μας. Όσο πιο καλοδιατηρημένη είναι η γειτονιά και ο δρόμος της πολυκατοικίας τόσο πιο ασφαλές είναι να μείνουμε. Επίσης, θα πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά και την ίδια την πολυκατοικία. Ελέγχουμε αν είναι καθαρή, περιποιημένη και αν συντηρείται τακτικά. Ακόμα, θα πρέπει να δούμε πόσο διαφορετική είναι η περιοχή την ημέρα από τη νύχτα. Όσον αφορά την ησυχία, την ασφάλεια και τον κόσμο που κυκλοφορεί συχνά έξω από την πολυκατοικία. Εάν κάτι από αυτά που μάθαμε μας κάνει να σκεφτούμε δύο φορές τη διαμονή σε αυτήν την περιοχή, τότε καλό θα ήταν να μην μείνουμε εκεί. Άλλωστε, ο στόχος είναι να αισθανόμαστε ασφαλείς στο διαμέρισμα μας. 

building-entrance-plants

Ελέγχουμε τις εισόδους της πολυκατοικίας

 

Θα πρέπει επίσης να κοιτάξουμε τις εισόδους του κτιρίου. Ελέγχουμε αν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας προκειμένου να εμποδίσουν οποιονδήποτε να μπει στην πολυκατοικία. Οι καλύτερες πόρτες έχουν συστήματα ελέγχου πρόσβασης που επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε κατοίκους. Θα πρέπει επίσης να ελέγξουμε για ασφαλείς πόρτες και παράθυρα στο εξωτερικό της πολυκατοικίας. Τέλος, παρατηρούμε αν υπάρχει έντονος φωτισμός ή φωτοκύτταρο τη νύχτα. Η πολυκατοικία θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένη, ώστε οι πιθανοί διαρρήκτες να αισθάνονται πιο εκτεθειμένοι.

Ασφαλίζουμε το διαμέρισμα

Αφού αποφασίσαμε ότι η περιοχή είναι αρκετά ασφαλής για εμάς, το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε το διαμέρισμα σε ασφαλή χώρο διαμονής. Μόλις μετακομίσουμε, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε αμέσως τις κλειδαριές της εξώπορτας με καινούργιες. Εάν στο διαμέρισμα προηγουμένως έμεναν ένοικοι για πολλά χρόνια, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν δημιουργήσει επιπλέον αντικλείδια. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξουμε αν οι πόρτες του διαμερίσματος είναι ασφαλείας και σε καλή κατάσταση.

Εγκατάσταση ειδικού προσαρμοσμένου συστήματος ασφαλείας στο διαμέρισμα

Είναι πολύ σημαντικό ένας επαγγελματίας συστημάτων ασφαλείας να κάνει μία μελέτη του χώρου μας. Από τη μελέτη θα λάβουμε δεδομένα για την εγκατάσταση του κατάλληλου συστήματος ασφαλείας. Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν ώστε το σύστημα ασφαλείας σας να είναι ειδικά προσαρμοσμένο στο διαμέρισμα, με ιδιαίτερη προσοχή στις «αδυναμίες» και «νεκρά σημεία». Υπάρχουν πολλές επιλογές συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού. Οι καλύτερες ωστόσο αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν και παρακολούθηση του συστήματος συναγερμού.

 

woman-security-system

Υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και φύλαξης κλειδιών

Πολλές φορές ένα σύστημα συναγερμού από μόνο του δεν αρκεί. Το σημαντικότερο είναι να μην χάσουμε πολύτιμο χρόνο από τη στιγμή της διάρρηξης. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να υπάρξει άμεση επέμβαση! Η άμεση επέμβαση λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε παραβίαση. Επίσης πολλές φορές όταν χτυπάει ο συναγερμός του διαμερίσματος και είμαστε εκτός πόλης, είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα οι φύλακες ασφαλείας να ελέγξουν το χώρο. Στην Divico Security μάλιστα με την υπηρεσία φύλαξης κλειδιών, μπορούμε να παραδίδουμε κλειδιά κατά τη διάρκεια της απουσίας μας.  Τα κλειδιά φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υψηλής ασφαλείας, προκειμένου η είσοδος για έλεγχο στον χώρο σας να πραγματοποιηθεί άμεσα και χωρίς υλικές ζημιές.

happy-couple-safety

Πρώτα λοιπόν, προσπαθούμε να βρούμε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται σε μια περιοχή με ελάχιστη ή και καθόλου εγκληματικότητα. Αφού βρούμε ένα διαμέρισμα που μας ενδιαφέρει, φροντίζουμε να εξετάσουμε σχολαστικά τους χώρους για να βεβαιωθούμε ότι η πολυκατοικία είναι ασφαλής.

Στη συνέχεια, μόλις εγκατασταθούμε στο νέο μας σπίτι, αντικαθιστούμε τις κλειδαριές της πόρτας. Καλούμε έναν επαγγελματία στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας για να μελετήσει τον χώρο μας. Επιλέγουμε ένα σύστημα ασφαλείας που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του διαμερίσματος μας. Λαμβάνουμε υπόψη επιπλέον υπηρεσίες ασφαλείας για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της προστασίας μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα να αισθάνονται ασφάλεια στο νέο διαμέρισμα.

Μελετώντας προσεκτικά τα παραπάνω μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημασία της φύλαξης και προστασίας του χώρου μας. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που κρίνεται αναγκαίο να δράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για την πρόληψη όσων έχουν πραγματικά αξία!