Divico Security

panic-button-article

 

«Κουμπί πανικού» σε κινητά για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Καθημερινά παρακολουθούμε όλο και συχνότερα περιστατικά βίας, με ραγδαία αύξηση των ανθρωποκτονιών απέναντι σε γυναίκες στα πλαίσια συντροφικών ή συζυγικών σχέσεων. Αυτό το απόστημα θέλει να καταπολεμήσει η κυβέρνηση εισάγοντας μία εφαρμογή για κινητά  το “κουμπί πανικού”,  ώστε ακόμα και οι γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν, να το κάνουν!

 

woman-crying-man-violence

Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος “κουμπί πανικού”

Ένα νέο δεδομένο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας εισάγει η κυβέρνηση με σκοπό την ειδοποίηση των Αρχών σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Η κυβέρνηση ετοιμάζει την θέσπιση της πιλοτικής εφαρμογής για το «κουμπί πανικού», που θα αφορά μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά που θα στέλνει γραπτό μήνυμα (sms) στην αστυνομία.

Στόχος η έγκαιρη ενημέρωση της αστυνομικής δύναμης σε περιστατικά που συνδέονται άμεσα με απειλή της σωματικής ακεραιότητας ή κίνδυνο ζωής.

Οι δικαιούχοι εγγραφής για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «κουμπί πανικού» θα είναι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην περιφέρειά Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ενώ μετά την λήξη της πιλοτικής εφαρμογές αναμένεται το πρόγραμμα να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

To “κουμπί πανικού» της Divico Security

Στην Divico Security γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια δεν έχει φύλο, ηλικία ή κατάλληλο χώρο. Είναι αναπόσπαστό δικαίωμα στην καθημερινότητα όλων! Αλλά ακόμα και εκεί που  θεωρείται ότι απειλείται, εμείς φροντίζουμε να το παρέχουμε!

Η ομάδα μας έχει αναπτύξει το Divico Go, μία συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει προσωπικό συναγερμό σε:

  • ανθρώπους με προβλήματα υγείας

Για ανθρώπους που μένουν μόνοι και των οποίων η υγεία κινδυνεύει αλλά θέλουν να ζουν ανεξάρτητα γνωρίζοντας ότι η ασφάλεια τους καλύπτεται σε κάθε βήμα.

  • λάτρεις των extreme sports

Για όσους αναζητούν μοναδικές στιγμές περιπέτειας και είναι λάτρεις της αδρεναλίνης, αλλά θέλουν να αισθάνονται και ασφαλείς όταν βρίσκονται απομονωμένοι.

  • ομάδες υψηλού κινδύνου

Για ομάδες υψηλού κινδύνου που η ζωή τους εκτίθεται σε κίνδυνο και χρειάζονται άμεση επικοινωνία οποιαδήποτε στιγμή τους συμβεί οτιδήποτε.

Το Divico SOS λειτουργεί σαν κρυφό κουμπί πανικού, που όταν ενεργοποιείται στέλνεται σήμα συναγερμού στο 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων μας μαζί με την τοποθεσία σας.

Η ομάδα μας είναι σε θέση να

  • ακούσει την κατάστασή σας
  • να εκτελέσει τις ανάλογες ενέργειες χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον δράστη.

Πατώντας και κρατώντας και τα δύο κουμπιά στο Divico Help, θα σταλεί σήμα συναγερμού μαζί με την τοποθεσία σας στο 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων μας.

  • Η ομάδα μας επικοινωνεί αρχικά μαζί σας
  • Μαθαίνουμε την κατάσταση
  • & την ακριβή τοποθεσία σας
  • Ειδοποιήσουμε άμεσα
  • για αποστολή ιατρικής βοήθειας.

Divico Go επιτρέπει στα αγαπημένα σας πρόσωπα να λάβουν άμεση βοήθεια όταν τη χρειάζονται και δεν έχουν πρόσβαση σε άλλη συσκευή, καλώντας ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες. Στόχος μας είναι να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε εκεί για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας.

Γνωρίστε περισσότερα για την λειτουργία του εδώ & μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το αποκτήσετε!

Η ασφαλής επιλογή!

Η ασφάλεια όλων των μελών της οικογένεια αποτελεί για εμάς βασικό πυλώνα στον τρόπο λειτουργίας και παροχής των υπηρεσιών μας. Αφουγκραζόμαστε τις κοινωνικές ανάγκες και εξελίσσουμε τις παροχές μας ώστε να καλύπτουμε με ασφάλεια όλες τις δραστηριότητες σας, 24 ώρες το 24ωρο! Ελπίζουμε η πιλοτική εφαρμογή να υλοποιηθεί σύντομα και να λάβει της προσοχής που της αξίζει για μία κοινωνία πιο υγιή, πιο ασφαλή και πιο βιώσιμη για το μέλλον!

seniors-wearing-DivicoGo-necklace